Planete

Ići dole

Planete

Počalji od medena taj 2010-10-23, 18:12

MERKUR

Brza, elastična i nervozna planeta Merkur označava princip razmene i dvojstva. Upravlja razumom, sposobnošću komunikacije, intelektom, svešću, spretnošću, rečima i čulnim percepcijama. Njegovo delovanje je brzo i kratkotrajno. Označava kraća putovanja, braću i sestre, školsku decu, komšije, govor, pisanje, pisma i poštanske komunikacije, štampu, saobraćajna sredstva i trgovinu. U natalnom horoskopu pokazuje način komuniciranja i razmišljanja. Vlada Blizancima i Devicom.

VENERA

Planeta ljubavi i senzualnosti, upravlja ljubavnim vezama, brakom, društvenim kontaktima, umetnošću, kulturom, lepotom, šarmom, dobrim ukusom, zadovoljstvima, sentimentalnošću, posedovanjem, slatkišima, slikama, nakitom, pevanjem i muzikom. Predstavlja mlade devojke, ljubavnice, ćerke i sestre. Venerino delovanje je nežno i harmonično, njen položaj u horoskopu pokazuje kako i u čemu uživate. Vlada Bikom i Vagom.

MARS

Upravlja animalnom prirodom, željom i seksualnom energijom. Ukazuje na ambiciju, snagu, hrabrost, agresivnost, borbenost, takmičarski duh i konstruktivnost. Bio hrabar i borben ili agresivan i nasilan, ovaj gladijator je potreban čovečanstvu da savlada teškoće i prepreke u borbi za opstanak. Označava akciju, strast, ljubomoru, borbu, operacije, hirurgiju, rane, opekotine, posekotine, zapaljenja, alat, gvožđe i čelik, mašine, ratove, vojnike i sportiste. Vlada Ovnom i Škorpijom.

JUPITER

Upravlja visokim obrazovanjem, višim umom, moralom, zakonima, velikim poslovima, prosperitetom, obiljem i bogatstvom, dugim putovanjima i daljinama uopšte. Označava poriv za ekspanzijom, velikodušnost, optimizam, veru i nadu. Tip Jupitera je dobroćudan, veseo, iskren, pravedan, pošten, sklon sticanju ali i davanju. Položaj Jupitera u horoskopu označava srećne i povoljne okolnosti. Vlada Strelcem i Ribama.

SATURN

Saturn baš nema najbolju reputaciju. Upravlja disciplinom, odgovornošću, organizacijom, ambicijom, ograničenjima i zakašnjenjima. Pripisuju mu se neprijatne osobine: strah, tuga, patnja, bol, nezadovoljstvo, škrtost i zavidljivost. Zapravo Saturn je učitelj koji preko iskušenja, briga i neuspeha vodi ka odricanju, mudrosti i saznanju. Nema napretka bez njegove upornosti, nepopustljivosti, strogosti i nužnosti. Označava starije osobe, autoritete, tradiciju, konvencionalnost i princip realnosti i korisnosti. Vlada Jarcem i Vodolijom.

URAN

Delovanje Urana je iznenadno, neočekivano i često drastično. Upravlja otkrićima, naukom, elektricitetom, avionima, astrologijom, psihologijom, stvaralačkom voljom, originalnošću, ingenioznošću, slobodom, iznenadnim promenama, pobunom i autonomnošću. Povezuje se sa elementarnim nepogodama, pre svega zemljotresima. Položaj u horoskopu označava gde se razlikujete od drugih i činite nešto neobično. Vlada Vodolijom.

NEPTUN

Osoba pod uticajem Neptuna je preterano povodljiva i prijemčiva, otvorena svim uticajima, na raspologanju svemu i svakome. Neptun upravlja morima, okeanima, tečnostima, muzikom, filmom, pozorištem, televizijom, glamurom, snovima, iluzijama, idealima, razočarenjima, tajnama, duhovnošću, predosećanjima, maglom, naftom, anesteticima, drogama i narkomanijom, alkoholizmom, hipnozom, transom, duševnošću, inspiracijom i svim onim što je nedodirljivo. Neptunovo delovanje je suptilno i postepeno. Položaj Neptuna u horoskopu označava gde ste podložni obmanama sebe i drugih, razočarenjima i gde tražite ideal. Vlada Ribama.

PLUTON

Pluton upravlja donjim svetom, podzemljem i onim što je skriveno od pogleda, podsvešću, fobijama i opsesijama, rođenjem i smrću, izolovanošću, prinudom, anonimnošću, masama, subverzijom, atomskom silom, zločinom i svim onim što se tajno i prikriveno razvija. Predstavlja procese replikacije, kao što su začeće, umnožavanje, štampanje i sl. Plutonovo delovanje je sporo, oprezno i neminovno. Vlada Škorpijomizvor

_________________
Postoje stvari van granica našeg razuma, stvari koje prkose ljudskom shvatanju ovog sveta. Postoji nešto što niste znali, jer niste smeli da znate. Ovde zemaljski zakoni ne važe, prostor nema granica, a vreme ne postoji ...
avatar
medena
Admin: dobrica
Admin: dobrica

Broj poruka : 14227
Datum upisa : 04.09.2010
Lokacija : N.B.K.

http://nisam-tu.4umer.com/forum.htm

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu