Značaj Feng Shui Učenja

Ići dole

Značaj Feng Shui Učenja

Počalji od medena taj 2010-12-12, 21:59

Feng Shui je disciplina koja predstavlja način života, odnosno sklad i ravnotežu kako bi se postigla sreća i blagostanje. Sam naziv Feng Shui označava vetar i vodu, a oni predstavljaju načine kretanja energije u prirodi. Primena Feng Shui metoda omogućuje kanalisanje, usmeravanje, i omogućavanje protoka energiji koja kruži oko nas.
Priroda kao naše okruženje ima svoju ravnotežu koju često ljudsko delovanje poremeti. Značaj Feng Shui metoda leži u uspostavljanju ravnoteže u odnosu sa okruženjem, tj. sa prirodom, jer je samo takvo idealno balansirano stanje okruženja dobro za balans stanja našeg organizma, odnosno našeg tela i duha.

Prvobitni značaj Feng Shui metoda bio je u nalaženju najboljeg mesta za sahranjivanje predaka. U Kini se verovalo da ukoliko duša pretka počiva u miru, potomci će imati sreću i blagostanje. Zbog ovakvog verovanja se vodilo računa o mestu na kome će biti grobnica kao i o najboljem položaju pokojnika kako bi mu se obezbedio večni mir.
Kasnije se primena Feng Shui metoda koristila za nalaženje najboljeg mesta za život. U skladu sa Feng Shui principima idealna lokacija za životni prostor podrazumeva blizinu vode, blizinu brda ili planine, i blizinu ravnice, odnosno plodnog zemljišta. Svaki od ovih elemenata označava uslove za uspeh i sreću.
Danas je najteže obezbediti dobru lokaciju za životni prostor, što je zapravo preduslov za dobar Feng Shui. Na energiju koja se nalazi u enterijeru utiče njegova pozicija, odnosno okolina. Bilo da se radi o uzvišenjima, vodi ili ravnici. U današnje vreme okolinu prostora u kome živimo retko čini prirodno bogatstvo. Uglavnom okolinu našeg životnog prostora čini ljudskih ruku delo: zgrade, putevi, parkovi pa čak i deponije. Sve što okružuje prostor u kome živimo ili radimo, utiče i na kretanje energije unutar samog prostora, pa samim tim i na nas.
Međutim, moguće je posvetiti se uređenju bliže okoline kuće ili stana, pa čak i samom enterijeru. Primena Feng Shui metoda samo na unutrašnjost prostora ne može doneti najbolje rezultate, jer ravnoteža ili poremećaj ravnoteže iz okruženja dosta utiču na balans unutar prostora, a samim tim i na stanje pojedinca koji u tom prostoru provodi vreme. Prema Feng Shui učenju na stanje pojedinca utiče energija u samom enterijeru, ali i energija u okolini, koja direktno utiče na ravnotežu samog enterijera. Praktično sve je povezano energijom koja konstantno kruži. Primena Feng Shui učenja može pomoći u usmeravanju i kanalisanju životne energije i tako poboljšati sreću i blagostanje ukućana.
U samom enterijeru, kretanje energije i njen uticaj, usmeravaju različiti faktori. Počev od rasporeda prostorija, vrata, prozora, preko rasporeda nameštaja i količine istog, pa do boja i oblika. Postoje opšta načela prilikom odabira lokacije i uređenja prostora za život. Međutim, ona ne mogu biti kompletna ako nema posebne analize prostora, ili određivanja Kua broja pojedinca kako bi prostor bio u ravnoteži sa potrebama onog ko u njemu živi. Raspored elemenata ili odabir boja, pozicija kreveta ili aktivacija pojedinih sektora može biti od pomoći samo ako se pravilno sprovede, a za to je potrebna Feng Shui analiza prostora koji se uređuje kao i analiza osobe koja u njemu živi. Svrha Feng Shui metoda jeste pravilno kanalisanje životne energije, odnosno Chi-a prostora i životne energije onoga ko u tom prostoru provodi vreme. Omogućavanje pravilnog protoka životne energije je zapravo put do sklada i ravnoteže, što doprinosi sreći i zdravlju ukućana.

Feng Shui je zaista opširna disciplina, što je i normalno obzirom na da postoji skoro 6000 godina. Tokom svih tih godina razni ljudi su izučavali Feng Shui, pa su tako nastale mnoge teorije, i nekoliko različitih Feng Shui škola. Neki su se podaci vremenom izgubili u prenošenju znanja, neka su pak nova saznanja zabeležena. Ako želite da se posvetite Feng Shui-ju potrebno je da puno učite i to iz više različitih izvora kako biste uporedili informacije. Ono što je najbitnije jeste značaj Feng Shui metoda, odnosno značaj njegove primene, koji ne treba zaboraviti među gomilom druhgih podataka, a to je dostići ravnotežu i održavati je. Priroda funkcioniše na najbolji mogući način, dokle god se ne naruši ravnoteža koja je uspostavljena. Isto važi i za ljude, koji se u zadnje vreme sve više odvajaju od prirode, i u brzom načinu života teže svemu što je neprirodno, rušeći balans svog okruženja pa i sopstvenog organizma.

_________________
Postoje stvari van granica našeg razuma, stvari koje prkose ljudskom shvatanju ovog sveta. Postoji nešto što niste znali, jer niste smeli da znate. Ovde zemaljski zakoni ne važe, prostor nema granica, a vreme ne postoji ...
avatar
medena
Admin: dobrica
Admin: dobrica

Broj poruka : 14227
Datum upisa : 04.09.2010
Lokacija : N.B.K.

http://nisam-tu.4umer.com/forum.htm

Nazad na vrh Ići dole

Re: Značaj Feng Shui Učenja

Počalji od medena taj 2010-12-12, 21:59

Da li u svom domu često primećujete nervozu i napetost kod ukućana, svađe, neuspeh, jednostavno rečeno negativnu energiju? Energija koja se zadržava u prostoru uticaće na one koji u tom prostoru borave. Ukoliko je energija u prostoru dobra, Vaše raspoloženje i zdravlje će biti bolje. Dobra energija u prostoru povoljno utiče na sreću onih koji u njemu provode vreme. Takođe, dobra energija pozitivno utiče i na uspeh na poslovnom i materijalnom planu. Protok energije ima veliki uticaj na odnose među ukućanima ili partnerima. Ukoliko energija u Vašem stanu ili poslovnom prostoru ima loš protok, pa se time zadržava loša energija, ona će nepovoljno uticati na Vas, članove Vaše porodice, zapravo na one koji se u tom prostoru nalaze. Loša energija nepovoljno utiče na sreću, zdravlje i uspeh.
Primenom Feng Shui metoda moguće je popraviti protok energije u prostoru i time omogućiti zadržavanje pozitivne energije u istom. Feng shui se ne smatra magijom niti je baziran na verovanju. Smatra se naukom, njegova primena se oslanja na proračune. U svakoj primeni Feng Shui metoda neophodan je kompas kako bi se tačno odredile strane sveta što je neophodno za bilo koju vrstu dalje analize ili sprovođenja nekog od Feng Shui metoda. Feng Shui prostora se odnosi na pronalaženje najpovoljnijeg prostora za život i rad ili uređenje istog. Svrha Feng Shui metoda u prostoru jeste pravilan raspored predmeta koji se nalaze u njemu i pravilan raspored elemenata koje simbolizuju vatru, vodu, metal, zemlju i drvo. Pravilnim rasporedom i aktivacijom ovih prirodnih elemenata postiže se ravnoteža i omogućava protok energije u prostoru, a time se dobija bolji prostor za život ili rad i bolje stanje svih onih koji u njemu provode svoje vreme.
Feng Shui je nauka stara oko 6000 godina. Nekada su je u Kini primenjivali majstori Feng Shuija, međutim danas je moguće neke metode primeniti i samostalno zbog brojnih načina informisanja i prikaza praktične primene.

_________________
Postoje stvari van granica našeg razuma, stvari koje prkose ljudskom shvatanju ovog sveta. Postoji nešto što niste znali, jer niste smeli da znate. Ovde zemaljski zakoni ne važe, prostor nema granica, a vreme ne postoji ...
avatar
medena
Admin: dobrica
Admin: dobrica

Broj poruka : 14227
Datum upisa : 04.09.2010
Lokacija : N.B.K.

http://nisam-tu.4umer.com/forum.htm

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu