Jeftino Uređenje Dnevne Sobe

Ići dole

Jeftino Uređenje Dnevne Sobe

Počalji od medena taj 2010-12-12, 22:06

Koliko jeftino uređenje dnevne sobe može biti? Verujte uređivanje sobe može biti puno jeftinije nego što mislite, samo ako se potrudite da sami ili uz malu pomoć saveta stručnjaka napravite neke sitnice. Ako sami napravite sitnice za uređenje enterijera, možete dosta novca uštedeti, jer čak iako one nisu skupe, kada saberete cene svega što Vam je potrebno, ušteda na onome što ste sami napravili je značajna. Naravno, da biste bilo šta napravili za svoj dom potrebno je da imate malo slobodnog vremena i malo želje za kreativnim radom. Mi Vam nudimo ideje i praktične savete kako da te ideje sprovedete u delo, a na Vama je da se potrudite i zabavite prlikom njihove realizacije.
Mnogo toga možete napraviti za uređenje dnevne sobe, od nameštaja, prekrivača, dekorativnih jastučića pa do zavesa i ukrasnih predmeta. Ako umete da šijete ili želite da se oprobate, evo nekoliko ideja kako da promenite ili oplemenite izgled dnevne sobe. Ukoliko Vam je dosadilo platno koje imate na garnituri za sedenje ili je oštećeno a trenutno niste u mogućnosti da ga zamenite, možete vrlo jednostavno napraviti prekrivače za garnituru. Kupovinom platna na restlove ćete puno uštedeti, a za pravljenje jednog prekrivača Vam nije potrebno više od 2m mebla. Pored prekrivača možete napraviti i dekorativne jastuke ili nove presvlake za jastuke koje već imate. Ako u denvnoj sobi imate još nek komad nameštaja kao što su fotelje ili tabure, možete našiti prekrivače i za njih, pa tako dobiti skladan izgled kompletnog prostora. Princip šivenja prekrivača može biti vrlo jednostavan, ukrojite platno po željenim dimenzijama i napravite porube sa strane. Pri tom možete dodati resice ili satenske mašne na krajevima.Uradi Sam - Uredjivanje Sobe

Još jedan kreativni potez koji možete primeniti na uređivanje sobe jeste farbanje drvenih površina bilo da se radi o ramovima za prozore, ormanima, policama ili vratima. Farbanje drvenih površina će Vas sigurno koštati manje nego kompletna zamena nameštaja, a u potpunosti će osvežiti izgled prostorije. Naravno, farbanjem je poželjno baviti se u letnjim mesecima, što zbog boljeg provetravanja prostora, što zbog boljeg sušenja površina koje ste ofarbali. Ako želite da prefarbate stare i već ofarbane delove nameštaja, prvo skinite postoječi sloj laka brusnim papirom pa zatim nanesite novu boju. Uređenje enterijera zahteva ideje i kreativnost, pa ukoliko ste maštoviti, nastojte samo ispuniti svoju maštu i oplemeniti prostor na način na koji se to Vama najviše dopada. Rezultati su uvek dobri kada se Vama sviđa Vaše delo i kada u njemu uživate.
Naravno pored bojenja drvenih površina, izgled dnevne sobe, kao i svake druge prostorije, promeniće nova boja zidova. Čak iako nijedan komad nameštaja ne promenite, promena boje na samo jednom zidu imaće učinka u novom i svežijem izgledu prostora. Pored klasičnog bojenja zidova, možete se poslužiti i aplikacijama za zidove ili tapetama koje se jednostavno nanose i ima ih u divnim dezenima.
Ovo su samo neke od ideja za uređenje dnevne sobe sa malo novca i malo kreativnog rada. Uređivanje sobe će Vas mnogo manje koštati ako primenite neke od ideja i saveta iz odeljka Uradi Sam, a pored toga biće Vam zadovoljstvo što ste nešto sami uradili za lepotu svog doma i prijatniji osećaj u njemu. Uređenje enterijera kao i ekterijera zahteva na prvom mestu dobre ideje i maštovitost, a zatim i način da se te ideje sprovedu u delo, bilo kupovinom ili sopstvenom majstorijom.

_________________
Postoje stvari van granica našeg razuma, stvari koje prkose ljudskom shvatanju ovog sveta. Postoji nešto što niste znali, jer niste smeli da znate. Ovde zemaljski zakoni ne važe, prostor nema granica, a vreme ne postoji ...
avatar
medena
Admin: dobrica
Admin: dobrica

Broj poruka : 14227
Datum upisa : 04.09.2010
Lokacija : N.B.K.

http://nisam-tu.4umer.com/forum.htm

Nazad na vrh Ići dole

Uređenje Dnevne Sobe

Počalji od medena taj 2010-12-12, 22:09

Dnevna soba predstavlja mesto okupljanja u stanu ili kući, mesto gde uživate sa prijateljima ili članovima porodice, mesto za odmor uz neku knjigu ili film. Na funkcionalnost dnevnog boravka utiču sama površina prostora koji ona zauzima ali i kombinacije boja, materjala i komada nameštaja koji se u njoj nalaze. Uređenje dnevne sobe predstavlja najveći korak prilikom uređenja stana. Kućne Čarolije Vam nude nekoliko saveta o tome na šta treba da obratite pažnju pri uređenju svog dnevnog boravka.


Ukoliko je moguće, poželjno je da dnevna soba bude prostrana. Veća površina dnevne sobe Vam omogućava da iako je opremite nekim većim komadom nameštaja ili ogromnom ugaonom garniturom, i dalje imate prostor za nesmetano kretanje.


Međutim, ukoliko imate manji stan, neophodno je da uređenje dnevne sobe bude sprovedeno planski i da se prilikom toga vodi računa o tome koliki prostor zauzima nameštaj za ovu prostoriju, kako ne bi bila još i pretrpana. Najbitnije je da u dnevnoj sobi postoji dovoljno prostora za kretanje, jer nije prijatno da svaki put kad treba da koristite neki komad nameštaja, morate da pomerite ili preskačete neki drugi.
Vrlo je bitno da prilikom uređenja dnevnog boravka dobro razmislite o tome koje bi Vam boje prijale. Boje koje Vam se inače dopadaju, u prostoru mogu imati sasvim drugačiji efekat, pogotovo ako se radi o velikim površinama. Pored toga kako Vam se boje dopadaju, postoji ceo spisak uticaja određenih boja u prostoru na ljude koji u njemu provode vreme. Bilo da se radi o bojama zidova ili nameštaja, najvažnije je da prijaju Vašim očima i da pri tom budu dobro iskombinovane kako ne biste od dnevnog boravka dobili šarenilo kakvo niste očekivali.
Uređenje stana, pa i samo uređenje dnevne sobe, možete prepustiti nekom dizajneru enterijera. Ideje stručnjaka Vam se mogu i dopasti ali je pitanje da li tako uređen dnevni boravak odgovara Vašem načinu života i Vašim navikama? Ako ste navikli na jastučiće za popodnevni odmor koji stoje na kauču, ili na tabure koje stoji pored Vaše fotelje, pa čak i neki pokrivač koji mora da bude pri ruci za popodnevni odmor, uređenje dnevne sobe bi moralo obuhvatiti i takve sitnice. Nemojte se truditi da Vaš dnevni boravak izgleda kao na slici nekog magazina. Ipak, ovaj prostor mora da odaje znake da u njemu neko živi, što mu i daje toplinu.

Uređenje dnevne sobe obuhvata i izbor materjala koji se u njoj nalaze. Bilo da se radi o podnim oblogama, ili materjalima od kojih su napravljene garniture za sedenje, oni Vam moraju biti prijatni na dodir. Na primer, ukoliko volite da šetate bosi, najbolje su drvene podne obloge ili vuneni tepisi. Kod garnitura za sedenje i odmor obratite pažnju na presvlaku kako se ne biste zalepili za nju posle pola sata sedenja ili kako ne biste došli u situaciju da Vas svaki put prođe jeza od neke vrste pliša ili somota. Naravno, bitno je pre svega da garnitura, kauč ili fotelje koje birate za dnevni boravak budu udobni.
Nadamo se da će Vam Kućne Čarolije olakšati uređenje dnevnog boravka i pomoći da se u njemu osećate prijatno. Razmišljajte o svim detaljima i ukoliko ne živite sami, konsultujte i članove svoje porodice o tome kako bi oni želeli da izgleda dnevni boravak jer je bitno da se u njemu osećaju prijatno svi ukućani.

_________________
Postoje stvari van granica našeg razuma, stvari koje prkose ljudskom shvatanju ovog sveta. Postoji nešto što niste znali, jer niste smeli da znate. Ovde zemaljski zakoni ne važe, prostor nema granica, a vreme ne postoji ...
avatar
medena
Admin: dobrica
Admin: dobrica

Broj poruka : 14227
Datum upisa : 04.09.2010
Lokacija : N.B.K.

http://nisam-tu.4umer.com/forum.htm

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu