Metafizika

Ići dole

Metafizika

Počalji od Tornado taj 2010-12-19, 15:16Metafizika je nauka odnosno filozofska disciplina, koja proučava više znanje i dublje istine o životu. Ona se trudi da objasni sve ono što nije svakidašnje. Izvan našeg materijalnog sveta, izvan naših uobičajenih pravila, ograničenja i pretpostavki koje donosimo, postoji veći spiritualni realitet. Metafizika smatra da sve mogućnosti postoje istovremeno i van vremena, dok se naša individualna svest meša sa statičkim modelom i to generiš iluziju dinamičkih iskustava.
Konačna svest može biti klasifikovana kao deo jedne oktave razvoja svesti. Ta oktava se izdiže prirodno jer svest je vibracija, a vibracija se dešava između početne tačke (kao materija) i završne tačke. Pojmovi “prostorno-vremenski” i “vremensko-prostorni” klasifikuju različite aspekte “područja sna”.

Prostorno-vremensko je područje slučajnih interakcija poznato kao fizikalnost, gde su dva ili više bića u međusobnoj interakciji i ograničena su uobičajenim faktorima fizikalnih zakona. Tu se dešavaju iskustva i uče se lekcije- zemlja, ratište, učionica. Suprotno, vremensko-prostorno je područje neba, komandujućeg centra. To je područje gde pojedinci mogu imati pogled iz “ptičje perspektive” onoga što se dešava u prostorno-vremenskom području, omogućujući mirnu tačku kontemplacije, refleksije i planiranja daljih iskustava prostorno-vremenskog područja. To je prvi zakon međufizičkih inkarnacija.Kad se inkarniramo u fizičko telo, iskusimo mističnost svesti i zaboravimo ko smo. Tada nam društveno uslovljavanje i biološki impulsi nametnu “lažan” identitet koji je totalno u neslaganju sa našom istinskom spiritualnom prirodom.

Većina ljudi nosi taj lažni indentitet celog života i ne uspeju da prepoznaju i ispune svoje prave razloge za inkarnaciju. Ali za ostale, intuicija i iskustva pomažu im da shvate da ima nešto više u životu nego što “prihvata” materijalni svet. Kroz život ti individualci iskuse više impulse koji ih vode prema jasnoći u njihovim snovima, a istovremeno imaju niže koji ih pozivaju na san.

Za onog koji konstantno sluša te više impulse, unutrašnji i spoljašnji svet mu se transformišu i počinje da funkcioniše po duhovnim pravilima, umesto materijalnim, i nestaju ograničenja materijalnog sveta i otvaraju se nove mogućnosti. To je proces premašivanja, koristeći više zakone koji poništavaju niže, razvijanjem i ćišćenjem nečije unutrašnje prirode.To je preduslov za iskorišćavanje nečijeg potencijala.

_________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu