Kako štedi Norveški radijator

Ići dole

Kako štedi Norveški radijator

Počalji od Tornado taj 2010-12-20, 15:51
Norveški radijator

Glamox 3001, već peta generacija proizvoda firme Adax, efikasno koristi zakone termodinamike i najnovija dostignuća elektronike. Radi na principu konvekcije – grejač zagrevan električnom energijom, velike aktivne površine i provodljivosti, greje prostor prirodnom cirkulacijom vazduha. Ugrađeni elektronski termostat, tačnosti 0,30C (10 puta precizniji od standardnog), donosi uštede do 15%! Norveški radijator svaki prostor greje u skladu sa vašim potrebama, rasporedom i načinom života, koristeći energiju efikasnije od TA peći ili sistema na gas.

Kako štedi Norveški radijator?

Statistika pokazuje da vreme koje porodica provodi u svom stanu iznosi oko 13 časova. Najčešće vreme koje se provodi kod kuće je između 17 časova popodne i 8 časova ujutro.

Na osnovu ovih analiza lako je videti da je period u kojem je potrebno intenzivno grejati stambeni prostor od 17 do 23 sata, što predstavlja period od 6 časova. U periodu od 23 časa do 8 časova ujutro zahteva se samo održavanje temperature na temperaturi ugodnoj za spavanje od oko 180C. Sistem grejanja Glamox 3001 prilagođava se vašim potrebama i vašem načinu života i omogućava vam uštedu energije i do 50% u odnosu na druge sisteme grejanja. Ako za grejanje koristimo TA peći, uz postojeći tarifni sistem, najveća količina energije vam je na raspolaganju kada najveći deo porodice nije kod kuće. Najmanju količinu energije imate na raspolaganju u periodu od 17 do 23 časa kada Vam je najpotrebnija.

Električna energija se sve više upotrebljava u razvijenim evropskim zemljama jer je ekološki najčistija i najmanje utiče na globalno zagrevanje. Veoma brzi rast cena fosilnih goriva u poslednje tri godine, kao i očekivani dalji rast doveli su do toga da je cena grejanja Norveškim radijatorima niža od cene grejanja na gas.

Fleksibilnost sistema i moderan dizajn i uklapanje u svaki prostor omogućavaju opremanje vašeg stambenog ili poslovnog prostora etapno i u skladu sa dizajnerskim zahtevima. Ekonomija, ekologija i estetika su tri osnovne prednosti koje koje vam pruža Norveški radijator Glamox 3001.

Električno podno grejanje

Podno grejanje zahteva temperature od samo 21-230C! Velikom grejnom površinom sistem ravnomerno raspoređuje temperaturu od poda ka plafonu, čime je optimalno prilagođen našem organizmu, grejući periferne krvne sudove u nogama. Podno grejanje omogućuje postavljanje ekoloških i zdravih podloga koje ne skupljaju prašinu i ne zadržavaju alergene. Struja prolazi kroz provodni materijal koji predaje toplotu podu, a zatim se ona ravnomerno prenosi u prostoriju.

Temperatura poda reguliše se direktno preko termostata sa osetljivom podnom sondom. Svaka prostorija ima svoj termostat i reguliše temperaturu po potrebi. Podno grejanje je spor sistem – relativno sporo greje, ali se isto tako sporo i hladi. Ono se može postaviti ispod svih vrsta podloga, a preporuka je da sistem instalirate ispod dobro provodnih materijala kao što su kamen i keramika.

Električno podno grejanje potpuno je sigurno sa stanovišta eksploatacije, sistem je znatno jeftiniji i efikasniji i ne zahteva nikakvo održavanje. U slučaju eventualnog kvara zahteva minimalne zahvate na podu, za razliku od vodenog podnog grejanja.


_________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu