PayPal u Srbiji 2011.

Ići dole

PayPal u Srbiji 2011.

Počalji od Tornado taj 2010-12-22, 14:39

Gradjani Srbije bi trebalo da sledeće godine dobiju mogućnost da plaćaju preko bezbednog sistema za plaćanje preko interneta PejPal (PayPal), izjavila je ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić.
„Sada imamo relativno čvrsta obećanja da će sledeće godine Srbija biti uvrštena medju zemlje gde PejPal funkcioniše, ali to ne zavisi od nas nego od same firme i njihove poslovne politike“, rekla je Matićeva u intervjuu portalu EurActiv.rs.
Na pitanje zašto Pej pal toliko okleva sa dolaskom u Srbiju, ona je rekla da srpsko tržište nije veliko, kupovna moć je relativno mala, a ulazak na tržište iziskuje ulaganja.
Kako je dodala, da bi taj mehanizam dobro funkcionisao, potrebno je da carinski sistem bude efikasan, a troškovi carinjenja, špedicije i transporta niski, što u Srbiji nije slučaj.
Govoreći o modernizaciji državne uprave, Jasna Matić je rekla da se priprema zakon koji će obavezati upravu da gradjanima omogući da deo poslova obave preko interneta, kao i da bi zakon trebalo da bude gotov do sredine 2011. godine.
Gradjanima bi bilo omogućeno da na internetu pronadju informacije o uslugama državne i lokalne uprave, da preuzmu formulare za dobijanje potvrda, a u idealnom slučaju da obave posao preko interneta uz pomoć elektronskog potpisa.
Na pitanje kako će Srbija nadoknaditi kašnjenje za EU u pogledu razvoja elektronske uprave i informacionog društva, ona je kazala da Srbija približavanjem EU dobija sve veći pristup evropskim fondovima koji će joj pomoći da dostigne evropske standarde, i dodala da je i Vlada Srbije ponovo počela da ulaže u taj sektor.
Na pitanje da li će i nakon prodaje Telekoma Vlada Srbije moći da utiče na cene tog operatera, ona je kazala da će se za Telekom i dalje za poskupljenje tražiti odobrenje od Ratela pošto je dominantan operater na tržištu.
Matićeva je kazala da u 2011. očekuje napredak i u domenu televizijske ponude, budući da u domenu kablovskih mreža gradjani za sada često nemaju veliki izbor operatera.

_________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu