IE 9 blokira 99% zlonamernog softvera

Ići dole

IE 9 blokira 99% zlonamernog softvera

Počalji od Tornado taj 2010-12-30, 19:04Rezultat je to nedavnog istraživanja koje je pokazalo da Microsoftov browser, zahvaljujući tzv. SmartScreen filteru, uspešno zaustavlja 99% zlonamernog softvera distribuiranog socijalnim inženjeringom.

'Neprekidno radimo na zaštiti korisnika od online pretnji, da bi im ponudili bezbrižno pregledanje internet sadržaja. Kroz iskustvo koje smo stekli u razvoju Internet Explorera 8, razvili smo nov i još pouzdaniji browser, čiju je beta verziju u prvih šest nedelja preuzelo više od 10 miliona ljudi. Zahvaljujući ugrađenim sigurnosnim tehnologijama i funkcijama zaštite privatnosti, naši browseri postigli su izuzetne rezultate pri testiranju, čime korisnicima omogućavamo najbolju zaštitu na webu', rekao je Kristijan Kramarić, menadžer u Microsoftu Hrvatska.

Zlonameran softver sve učestalija je sigurnosna pretnja za korisnike interneta. Broj napada socijalnim inženjeringom u neprekidnom je porastu i utiče na način na koji ljudi koriste internet, a istraživanja nezavisnih analitičara ukazuju da je po prvi put broj povredivosti u browserima premašio je broj ranjivosti operativnih sistema. To potvrđuju i statistike kompanije Trend Micro, koje pokazuju da 53 posto zlonamernog softvera dospeva na računare kroz internet, a svega 12 posto kroz e-mail, kao i izveštaji Symanteca, koja ukazuju da je u 2010. godini socijalni inžinjering bio primarni način napada na korisnike.

Udruženje NSS Labs učinilo je dve nezavisne analize, kako bi procenilo učinkovitost zaštite browsera. Testiranje je trajalo 11 dana, korišćenjem NSS Labs metodologije testiranja uživo, a ispitani su browseri Internet Explorer 8, Internet Explorer 9 beta, kao i poslednje verzije browsera Firefox, Safari, Chrome i Opera. Microsoftov poslednji browser je tokom testiranja blokirao tri do pet miliona malware i phishing napada dnevno, a od prestavljanja do danas zaustavio je više od 1,2 milijarde napada.

_________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu