Mesečevi tipovi

Ići dole

Mesečevi tipovi

Počalji od Tornado taj 2011-01-01, 03:09
Mesec je jedini satelit koji prati nasu planetu, te uz Sunce predstavlja drugo svetlo koje ima direktan uticaj na nasu planetu, prirodu i svest. Na nivou razvoja nase svesti, Mesec predstavlja direktnu "sponu sa kosmosom", tako da se njegov uticaj na coveka ogleda u medicinskom, psiholoskom, astroloskom, ali i u ostalim teorijskim postavkama i istrazivanjama.

Mesec je najsjajnija i najneznija svetlost na nocnom nebu. Njegova "snaga" je izuzetno velika, te psihoanaliticari sa narocitom paznjom posmatraju i prate razlicite faze njegovih promena.
Mesec kruzi oko nase planete reflektujuci suncevu svetlost u neprestanom dinamickom odnosu. Upravo, te razlicite dinamicke odnose nazivamo lunarnim fazama.
Lunacije ili Lunacijski period predstavlja ciklus od osam Mesecevih faza, naizmenicno smenjivanje svih osam Mesecevih faza odvija se u intervalu od oko 28 dana.


Cetiri Meseceva kvadranta predstavljaju osnovu astroloskih razmatranja

Osnovne lunacije cine: Mladi Mesec (mladina ili mladjak), prva cetvrtina (Mesecev srp), Pun Mesec (ustap) i poslednja cetvrtina (Mesecev srp). Te osnovne lunacije u potpunosti odgovaraju i uskladjne su sa principima ljudske svesti, odnosno podeli horoskopa na cetiri kvadranta.

Simbolika i znacenje tri osmice (888)

Dakle, lunacijski period se posmatra kroz 8 lunarnih faza, a iz njih dobijamo 8 tipova licnosti, odnosno 8 razlicitih vidova ljudske svesnosti. Te razlicite vidove treba posmatrati kao princip evolucije ljudske svesti, ali ne u nekoj konacnoj, nepromjenjivoj formi vec u dinamickoj ili neprekidno-razvojnoj, kao sto je i sama dinamika kretanja nebeskih tela. Osmica je kao graficki simbol beskonacnosti sasvim adekvatna, posebno ako je posmatramo kao beskonacno kretanje energije u formi spirale.

Osam lunarnih tipova licnosti odgovara formaciji astroloskih aspekata kroz sve lunarne faze.

Npr. kada se Sunce i Mesec nalaze na istom stepenu (konjunkcija), tada govorimo o fazi Mladog Meseca, sto takodje predstavlja i pocetak rasta Meseca. Dakle, Mesec raste od konjunkcije (Mladi Mesec) do opozicije (Pun Mesec), a opada od opozicije (Pun Mesec) do konjunkcije (Mladi Mesec). Period rasta Meseca (narocito Mladi Mesec) oduvek se smatrao pravim trenutkom za zapocinjanjem bilo kakve aktivnosti, tj. trenutkom za setvu. Razdoblje dok Mesec opada, smatra se periodom zetve, odnosno ubiranjem i uzivanjem plodova onog sto je prethodno stvarano ili posejano.


Lunarna faza rodjenja

Lunarna faza pri rodjenju, predstavlja najneposredniji izraz prirode naseg unutrasnjeg bica - koja nastaje u izvornom odnosu izmedju dva "svetla" i nosioca zivota - Sunca i Meseca. Nase bice, predstavlja odraz sire kosmicke perspektive, visedimenzionalnih preplitanja muskog i zenskog principa koji prethode svakom cinu stvaranja, odnosno materijalizacije i upravo ta sustinska licnost/ individualnost (dusevnost) se moze odrediti pomocu natalne lunarne faze.

Odredjivanje lunarne faze / tipa:
Poznato je da se Mesec brze krece od Sunca, te prvo treba obratiti paznju da li se natalni Mesec nalazi ispred ili iza natalnog Sunca. Pri odredjivanju licne lunarne faze, izracunava se koliko je tacno stepeni Mesec udaljen od Sunaca (tj. odbrojava se od Sunca prema napred � Mesecu, tacan broj stepeni).


Na osnovu tacnog broja stepeni udaljenost izmedju Sunca i Meseca u Natalnom horoskopu, utvrdjuje se kom lunarnom tipu pripada odredjena osoba.

Lunarni tipovi

MLAD MESEC (0 (360) - 44 stepeni)
UZDIZUCI MESEC (45 - 89 stepeni)
PRVA CETVRTINA (90 - 134 stepeni)
DO PUNOG MESECA (135 - 179 stepeni)
PUN MESEC (180 - 224 stepeni)
PADAJUCI MESEC (225 - 269 stepeni)
POSLEDNJA CETVRTINA (270 - 314 stepeni)
DO MLADOG MESECA (315 - 359 stepeni)
_________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Mesečevi tipovi

Počalji od Tornado taj 2011-01-01, 03:11

MLAD MESEC

(pionir, vodja, vizionar, pustinjak)

Mesec je u ovoj fazi zatamljen i nevidljiv, duboko ukorenjen u podrucju licnog i kolektivno-nesvesnog. Socijalna svest jos uvek nije formirana i stoga je sva paznja usmerena upravo u tom smeru. Blagoslov ove lunarne faze sastoji se u sposobnosti unutrasnjeg vidjenja, te intuitivnoj percepciji ili spoznaji koja proizilazi iz intuitivne povezanosti s kolektivnom memorijom covecanstva. Intuitivna hrabrost vodi u smeru nepoznatog, obnavljanju i kreiranju novih formi, daruje ovom lunarnom tipu izraz neduzne prostodusnosti uz sav kreativni potencijal. Mozemo to uporediti sa znacenjem Lude u Tarotu, ili heksagramom 4 u I Chingu.

Ovaj lunarni tip osobe ponekad funkcionise kao da je navodjen od "vise sile", deluje veoma uporno i govorljivo u svojoj teznji da u svetu zazive njegove vizije i ideje, cak i kada ne razume zasto to cini, niti kako ce i gde to zavrsiti. Povezanost sa podsvesnim razinama, omogucava mu da duboko prodre u svet arhetipova i da ih u potpuno adekvatnom socijalnom trenutku materijalizuje u prihvatljivoj formi.

Svoja najbolja ostvarenja postize izolacijom od sveta, kako bi kroz osamljivanje produbio svoju percepciju i uvide. Ali to mu nije nimalo lako ostvariti, jer sklonost i zainteresovanost ka svemu sto je javno tj. usmerenost i ka svom socijalnom okruzenju, oduzima i zahteva ogroman deo njegove paznje.

Osoba koja pripada tipu Mladog Meseca sposobna je da se izrazava na razlicite genijalne nacine, najvise zahvaljujuci svojoj povezanosti sa kolektivnom memorijom (to moze izrazavati od umetnickih do politickih uverenja i aktivnosti). Ima urodjen osecaj za otkrivanjem, odnosno detektovanjem sustine problema. Javnost ovaj tip osobe cesto dozivljava kao svojevrsnog iskupitelja koji svojom vizijom budi covjecanstvu novu nadu i veru, vodeci ga smerovima novog drustvenog razvoja.

Problem ovog lunarnog tipa je u nedovoljnoj definisanosti socijalne svesti na koju suvise uticu projekcije okoline. Najbitnije je da razvije dovoljno integrisanu i jaku svest sa snaznim osecajem licnog identiteta, kako ga ne bi svladale sile nesvesnog. U protivnom lako se moze izgubiti u lavirintu preterane subjektivnosti i depresije, ili preterana povodljivost moze uciniti da drugi suvise lako upravljaju njegovim zivotom.UZDIZUCI MESEC

(buntovnik, kreativni genije, individualista / socijalni idealista)

U potpunoj tami, radja se i pojavljuje tracak svetla. To radjanje svetla, odliskava simbol radjanja nove i jedinstvene svesti, apsolutno kljucnog nacela razvoja kozmosa. Ovo je Lucifer (svetlonosa) u svom istinskom znacenju, kojeg ne treba mesati sa hriscanskim simbolizmom demonskog, vec ga treba posmatrati kao radjanje jedinstvene i neponovljive individualne svesti, identicno sa prvim zracima izlazeceg Sunca.

Sama narav i snaga individualnog, uvek je i suprotstavljanje kolektivnom, tako da ovu lunarnu fazu mozemo slobodno posmatrati kao pobunu jedinke u odnosu na ustaljene i neosvestene sablone, koje po automatizmu nasledjujemo iz proslosti.

Ova lunarna faza predstavlja pocetak uspostavljanja ravnoteze izmedju jemstva i okoline, svetla i tame, unutrasnjeg i spoljasnjeg, ali obzirom da se radi o samom pocetku, glavni akcenat je upravo na egu i isticanju licnih razina. Tip osobe Uzdizuceg Meseca je radije usmeren na licni buduci razvoj i istrazivanje sasvim novih mogucnosti, nego da svoj oslonac trazi u intuitivnoj ekspresiji kolektivnih iskustava i ideja, koje npr. dominiraju kod tipa Mladog Meseca.

Mladi ego osvaja svoj vlastiti prostor izraza u velikom vrtlogu zivota, kako bi svojim licnim razvojem svesti mogao bezuslovno i daleko kreativnije izraziti sadrzaje nesvesnog. Tipovi Uzdizuceg Meseca su u stanju da izraze jedinstveni dar genija, cak i po cenu licnog stradanja na temelju okolnosti i vremena u kojem zive (kao npr. Galileo koji se sukobio s misljenjem ortodoksne crkve).

Ovo su hrabre, snazne i radoznale duse koje neprestano postavljaju mnoga pitanja, a poseduju i izvanredan dar razlucivanja. Ali, velika tajna naravi ovog lunarnog tipa sadrzi se u njihovoj velikoj nesigurnosti, koja ih vraca unazad ka podrucju kolektivno-nesvesnog i tradicije. Nesigurnost je osnovni razlog, zasto se neprestano i tako grcevito bore za svoje pravo da misle i deluju kao individualci.

Najvazniji zadatak ovog lunarnog tipa osobe, jeste da nauci gospodariti svojim darom. Ne sme sebi dozvoliti prekomernu dominaciju ega i da tako postane buntovnik bez razloga, jer ce mu se dogoditi da zbog vlastite radikalnosti i neprilagodjenosti izgubi licnu ravnotezu, kao i perspektivu u odnosu na veci socijalni ili drustveni kontekst sveta u kojem zivi (npr. pojava ludila kod Nietzsche-a). Nema sumnje da je tip Uzdizuceg Meseca izraziti individualac, ali ne i mudrac. Da bi opstao, neophodno mu je da shvati vaznost prihvatanja i podrske drugih ljudi, odnosno ljudske zajednice u celini.


_________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Mesečevi tipovi

Počalji od Tornado taj 2011-01-01, 03:14


PRVA CETVRTINA

(ratnik / junak, graditelj / poduzetnik)

Mesec se nalazi pola u svetlu, a pola u tami i predstavlja borbu svesnog i nesvesnog, licnog i kolektivnog, proslosti i buducnosti. Svetlo je u porastu i osnazeno, spremno je iskoristiti svoju moc, kako bi stvorilo red iz haosa. Energija je usmerena ka izgradnji novih struktura politickog, gospodarskog ili intelektualnog tipa.

Tip osobe prve cetvrtine, je na neki nacin osudjen na mitsku borbu izmedju slobodne volje i sudbine, svetla i tame. Glavna zivotna pitanja koja ga prate su: koliko da dozvoli silama da nadvladaju licnost tj. koliko treba da se trudi da obvlada silama sudbine kako bi kreirao novu, samostalnu ulogu, poput mitskih heroja u sukobu sa bogovima.

Ovo je tip osobe snazne volje i mocne individualnosti, rodjeni je borac ogromnih unutrasnjih previranja i konflikata. Ali njegove realne bitke uvek se odvijaju na bojistima "spoljasnjeg" sveta, jer neprestalno nastoji da uspostavi novi poredak nasuprot onim pogresnim ili zastarelim, prevazidjenim ili previse ogranicavajucim strukturama drustva.

Put ratnika nikad nije i ne moze biti lagan, jer se na tom putu mora susretati i sa svojom tamnom stranom licnosti u bezbroj formi njenog ispoljavanja. Silni konflikti ce se beskonacno ponavljati, ali ce i stvarati sve slozenije forme, sukobi ce postajati sve veci i opasniji, a neprijatelji sve brojniji ili mocniji, sve do trenutka osvestavanja u kome ce svetlo svesti u potpunosti osvetliti tamu. Da bi u tome uspeo, svoju snaznu i divlju volju mora upotpuniti disciplinom i strpljenjem, te cvrstim insistiranjem na humanosti i toleranciji, jer te dostignute vrline predstavljaju jedine realne nagrade i priznanja na ratnickom putu.


DO PUNOG MESECA

(novinar, pisac, naucnik)

Ovo je prva, od tri meseceve faze u kojima dominira svetlo, i upravo je ova faza najvise okrenuta ka svetu oko sebe. Tip osobe do Punog Meseca radije nastoji da istrazi ljudske odnose koji podupiru razvoj socijalne svesti, nego da istrazuje licno ili kolektivno nesvesno, kao sto je to npr. slucaj kod prethodnih tipova. Iluminacija svetla daruje ovim dusama gorljivu potrebu za spoznajom, sto ih cini posebno lingvisticki nadarenima i generalno za sve ono sto se direktno odnosi na svet intelekta tj. ideja i kreativnosti. Velik je broj novinara, pisaca i muzicara rodjeno upravo u ovoj mesecevoj fazi.

Za razliku od tipa Uzdizuceg Meseca (koji se takodje smatra intelektualnim) i cija je zivotna orijentacija okrenuta ka potrebi da izmeni svet, tip osobe do Punog Meseca svoju intelektualnost i ideje izrazava poput svedocanstva, sasvim neposredno i jednostavno, naprosto iz ciste ljubavi prema stvaranju i stvaralastvu. Njegove aktivnosti imaju teznju da postanu kulturoloski popularne u daleko vecoj meri, nego sto bi se npr. izrazavale na neki ratoboran, kontraverzan ili pak ekscentrican nacin.


PUN MESEC

(glumac, izvodjac, ljubavnik, akrobata)

Faza Punog Meseca predstavlja fazu potpunog prijema svetla, a sa tacke razvoja bica i potpuno razvijen ego. Korak po korak, i iz potpune tame nesvesnog, individua se uspesno izborila za svoje mesto pod suncem. Time je zadatak prve polovine razvojnog putovanja zavrsen. Stiglo je vreme za zetvu i ubiranje plodova.

Tipovi Punog Meseca su osobe sa naglasenim samopouzdanjem i sa vrlo razvijenom socijalnom svescu, odnosno sa osecanjem drustvenog identiteta. Vrlo su harizmaticne i cesto postaju svojevrsnim "magnetom drustva", te se oko njih ljudi rado i prirodno okupljaju, lako ih pronalazimo u raznim ulogama organizatora drustvenih dogadjanja ili u ulogama izvodjaca i zabavljaca.

Ako se podsetimo drevnih svetkovina punog meseca, kada se zajednica okupljala kako bi proslavila zetvu gozbom i prigodnim religioznim obredima, lako dolazimo do zakljucka kako tip Punog Meseca najvise "blista" kada je okruzen drugim ljudima. Ova urodjena sposobnost cesto navodi da oni izaberu nekoo savetodavno, edukativno ili socijalno zanimanje.

U ovoj fazi lunarnog ciklusa, u kome Sunce i Mesec izgledaju kao da su jednake velicine na nebu, odnosno oba u potpunosti odrazavaju onog drugog, ne mozemo a da se ne podsetimo na alhemijski pojam svetog braka Lune i Sol, odnosno potpuno stapanje zenskog i muskog principa. Prirodno je razumeti kako je tipu Punog Meseca najvazniji deo zivota sadrzan u ljubavnim odnosima. Mnogi od njih se osecaju nepotpuni, sve dok ne pronadju svoju drugu polovinu, a kad je pronadju, tada izrazavaju svoje najbolje kvalitete i potencijale.

Nema sumnje da je velik broj poznatih izvodjaca rodjeno na Pun Mesec, ali u ovoj fazi pronalazimo i velik broj ekscentrika, posebno medju umetnicima (npr. J. Hendrix, D. Bowie). Mozda najbolji opis ovih tipova mozemo pronaci u recima Sv. Tome: "Ako zivite svoju istinsku prirodu, to sto je u vama - spasice vas. Ako ne - to ce vas unistiti." Dakle, cinjenica je da ovi tipovi ne bi smeli odabirati neki put samozatajnih sebicnjaka, vec upravo obrnuto. Njihov licni rast usko je povezan sa auditorijumom, odnosno publikom, a prirodjena uloga je takva da se nesebicno trebaju davati okolini, te ce na takav nacin neprestano inspirirati druge da zive mnogo boljim i potpunijim zivotom._________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Mesečevi tipovi

Počalji od Tornado taj 2011-01-01, 03:16PADAJUCI MESEC

(ucitelj, hodocasnik, mistik)

U ovoj lunarnoj fazi stigli smo do druge prekretnice naseg razvojnog puta. U prethodnim lunacijama, zadatak je bio dosezanje samorealizacije, odnosno nadogradnja i upotpunjenje licnog identiteta (ega) pocevsi iz najveceg "mraka podsvesti", kako bi se dosegla individualizacija, a samim time i mogucnost slobode izbora. Taj deo razvojnog puta imao je svoj vrhunac upravo u prethodnoj fazi Punog Meseca.

Kao sto je Mesec zapoceo sa svojim rastom u fazi Mladog Meseca (Mladine), te je njegov rast svetla upotpunjen u fazi Punog Meseca, tako upravo u fazi Padajuceg Meseca zapocinje njegovo opadanje, odnosno smanjivanje svetla. Nakon dosezanja potpunog svetla, pojava prvog tracka tame, u sustini (za nas ego) predstavlja pocetak shvatanja vlastite konavnosti (smrtnosti), neminovnosti rastakanja svih postojevih oblika, te pocetak razumevanja zagonetke ljudske patnje. Sa ovom lunarnom fazom, individua zapovinje svoj put povratka, ponovnog stapanja sa kolektivnom svescu, izvorom iz kojeg je i potekla.

Sa opadanjem Meseca, zavrsen je proces primanja (uzimanja) i asimilacije, a zapoceo je proces davanja (sluzenja). Stoga, medju osobama koje pripadaju tipu Padajuceg Meseca pronalazimo veliki broj duhovnih ucitelja koji se radjaju sa sposobnoscu jasne percepcije univerzalnih istina, kao i sposobnosti da te univerzalne istine sasvim prakticno prenesu svojoj okolini (Yogananda, Krishnamurti, Meher Baba, Ram Das i mnogi drugi). Upravo zbog tih neprestalnih teznji da otkriju i razumeju apsolutnu istinu koja se nalazi u pozadini svih stvari, kod ovih lunarnih tipova je cesta pojava da negde na sredini njihovog zivotnog veka usledi i neko veliko spiritualno preobrazenje, svojevrsna licna ili simbolicna smrt nakon koje u potpunosti ostave svoj stari nacin zivota iza sebe, te u potpunosti preusmere svoj zivot novim i svrhovitijim putem.


POSLEDNJA CETVRTINA

(reformator, terapeut, saman, politicki aktivista)

U ovoj lunarnoj fazi ponovo je dosegnuta ravnodnevica, ali za razliku od ravnodnevice Prve Cetvrtine (prolece) od koje dnevnog svetla ima sve vise, ovde se radi o jesenjoj ravnodnevici od koje nadalje dnevnog svetla ima sve manje. U Prvoj Cetvrtini radilo se o fazi razvoja, pri kojoj je neophodna kultivacija drustvenog identiteta i koja neprestalnom borbom ucestvuje u struktuiranju spoljasnjeg objektivnog sveta. U fazi Poslednje Cetvrtine, situacija je obrnuta, jer fokus je preusmeren prema unutra, ka podsvesti, intuiciji i masti. U ovoj fazi individua je takodje povezana sa spoljasnjim svetom, ali ta je povezanost bazirana na unutrasnjoj (psiholoskoj) a ne spoljasnjoj (objektivnoj) dinamici.

Kao i kod faze Prve Cetvrtine, i ovde se dogadjaju egzistencijalne bitke (zbog jednakog dela svetla i tame), ali umesto bitaka koje se odigravaju u spoljasnjem svetu, kao na podrucju politike, ovde se intenzitet sukoba mnogo vise odvija unutar coveka, u formi unutrasnjih bitaka ega i nesvesnog, sila svetla i sila tame, pojmovima zivota i smrti. Prethodni tip Padajuceg Meseca suocava se sa tamom na intelektualno-filozofskoj razini dok se kod tipa Poslednje Cetvrtine to suocavanje dogadja na psiholoskoj ravni.

Jedna od najvrednijih lekcija razvojnog ciklusa, a koju mozemo zahvaliti upravo fazi Poslednje Cetvrtine, sastoji se u spoznaji kako to sto nazivamo tamom nije nista izvan nas, vec se radi upravo o sastavnom delu nas samih, a u psiholoskoj terminologiji je izrazeno pojmom persone, odnosno "sene". Uticaj "senovitog" dela naseg bica ne moze biti obuzdan ili ponisten, vec samo transformisan i integrisan u postojecu celinu. Stoga, medju rodjenima u fazi Poslednje Cetvrtine nalazimo velike istrazivace psiholoskih svetova poput Carl Gustav Junga, Alfreda Adlera, kao i gestalt psihologa Fritz Perlsa, a medju umetnicima koji su rodjeni u ovoj fazi nailazimo na Lewis Carrola i Alisu koja se spusta i istrazuje zemlju cuda, imamo i Jules Vernea koji u svojim delima istrazuje srediste zemlje, podmorje, ali i svemirska prostranstva.DO MLADOG MESECA

(prorok, filozof, pripovedac)

Stigli smo i do poslednje lunarne faze, jedva vidljivog polumeseca koji se cesto naziva i "tamnim mesecom". U prastarim kulturama, ova lunarna faza je bila izuzetno cenjena jer je obilezavala razdoblje posta, molitve i religioznih obreda.

Obzirom da se radi o poslednjem od osam lunarnih tipova, olako bi ga mogli nazvati i "starom dusom", pokusavajuci na takav nacin da izrazimo, kako je tip Do Mladog Meseca cesce produhovljeniji od ostalih. Ali moramo imati u vidu da opisujemo razvojni ciklus koji nikada ne prestaje, ciklus bez stvarnog pocetka i kraja. Svaka lunarna faza je na jednakoj udaljenosti od svog sredista, i svaka od njih ima jedinstvenu i neprestanu ulogu u citavom razvojnom ciklusu.

Buduci da smo spomenuli pojam "stare duse", na neki nacin mozemo reci kako se tipovi Do Mladog Meseca, ustvari osecaju starijima i iskusnijima od ostalih i vrlo cesto poseduju vanvremensko culo kako su "bili negde i ucinili nesto". Ako uzmemo u obzir kako ova lunarna faza ima daleko vecu zastupljenost tamnog dela u sebi, dogadja se slican fenomen kao i kod tipa Mladog Meseca, ove osobe imaju intuitivni pristup kolektivnoj memoriji po kojoj pretrazuju kao po nekoj arhivi. Nisu orijentirani ka direktnom pomaganju ljudima, ali donose nam spoznaju jer poseduju vrlo siroku perspektivu sagledavanja stvari. Medju ovim tipovima cesto nalazimo na osobe koje izucavaju istoriju, antropologiju ili filozofiju.

Najtezi izazov sa kojim se suocava ovaj lunarni tip jeste borba protiv prepustanja "rastucem mraku", odnosno podloznosti pesimizmu i depresiji. Jer prisetimo se vec izrecenog - ciklus nikada ne prestaje, sve se uvek obnavlja, pa nas tako uvek i iznova sustizu nove mogucnosti koje nam i pruzaju potpuno nove sanse za ponovni pocetak. Identicno kao tip Mladog Meseca, i tipu Do Mladog Meseca je neophodno da se povremeno povuce iz sveta kako bi se iznova spojio sa svojim unutrasnjim sredistem i izvorom inspiracije. Ukoliko ne pazi dovoljno na sebe i na svoju ravnotezu, prisutna je opasnost gubljenja prave perspektive, sto ga moze odvesti u nekakav ekstremniji oblik spiritualnog fanatizma (poput kultnog vodje Jim Jonesa koji je veliki broj svojih sledbenika odveo u smrt).

Veliki je broj vrlo posebnih ljudi koji su rodjeni u ovoj lunarnoj fazi. Jedan od njih je i astrolog Dane Rudhyar, koji je prvi temeljnije tumacio lunarne faze, ali i ostale razvojne cikluse. Nadalje, medju ovim tipovima nailazimo i na poznatog filozofa Immanuela Kanta, zatim americkog predsednika i vizionara o jednakosti svih ljudi - Abrahama Lincolna, poznatog filmskog rezisera Stevena Spielberga, ekscentricnog slikara Salvadora Dalia i mnoge druge.

_________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Re: Mesečevi tipovi

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu