Astečka astrologija - Orao - Karijera i novac

Ići dole

Astečka astrologija - Orao - Karijera i novac

Počalji od Tornado taj 2011-01-02, 06:13
Među profesijama koje ti najviše odgovaraju mogu biti: policajac, detektiv, oružar, vojno lice, pirotehničar, artiljerijski tehničar, krotilac zveri... Neustrašiv si, željan da pokažeš svoj talenat, i ne plašiš se nikakvog rizika. Često si sklon i da zloupotrebiš svoju snagu; tvoje je da deluješ i otkloniš prepreke. Takođe ti se dopadaju „krvave" profesije.

Ovaj termin nije pežorativan, već se odnosi na oruđe rada kod hirurga ili mesara. Noževi ili sklapeli: za tebe će biti bitno da oplemeniš svoje nagone. Ti si čovek kome više leži koplje nego srce. Nadaren si za „uvredljive" profesije: novinar, kritičar, karikaturista, advokat. Za tebe, svaka aktivnost treba da bude izgovor za utrošak energije, i za upotrebu tvojih borbenih i realizatorskih nagona. Tebi je važnija akcija radi akcije, nego vrednost i cilj poduhvata koji si preduzeo.

Kada dođe trenutak izbora profesije, treba da se setiš svoje potrebe za kretanjem i promenom, treba da odbaciš rutinske profesije, sa fiksnim radnim vremenom i monotonom svakodnevnicom. Ne odgovaraju ti adrninistrativne aktivnosti, jer ćeš se osećati zatvoren, kontrolisan i ograničen.

Pre nego što se definitivno opredeliš za neku profesiju, malo ćeš „obletati" naokolo. Sem toga, biće dobro da promeniš profesiju, kad god to budeš mogao, kako bi izbegao grižu savesti. Neki će reći da si nestabilan, i da voliš rizik - ali drugi će se diviti tvojoj sposobnosti i snazi da ponovo kreneš od nule, U svakoj novoj aktivnosti. Ova situacija ponavljane promene, daće ti, vremenom, nenadmašno iskustvo.

Uglavnom, tvoje profesionalne aktivnosti moraće da budu vezane za akciju. Ti si preduzimljiv, imaš osećaj za praktično i, osim toga, ugodno ti je u odnosima sa drugima. Zato je bolje da izabereš konkretne i aktivne profesije. Imaš uravnotežen duh, osećaj za solidarnost i za takmičenje. Pošto si borben, lako ćeš se naći na čelnoj poziciji u poslu kojim se budeš bavio. Od sebe ćeš najviše moći da daš, ako ti daju slobodu i inicijativu, i ne ograničavaju te disciplinom.

Odnos prema novcu

Za tebe su novac, finansije, berza, i igre na sreću, odlična sredstva da opravdaš svoj entuzijazam i utrošak energije. To je motiv, (vredan koliko i bilo koji drugi), koji omogućava da se afirmišeš kao prvi, najjači, najbolji... Zbog toga je za tebe novac oruđe, oružje, više instrument nego imetak.

Zlato i srebro treba da blešte, da se troše, okreću, da služe za vatromet, a ne za ekonomisanje ili nagomilavanje. Trošenje bez prevelikog računa je nešto, što tvoju okolinu može dovesti do očajanja, naročito kada se koristiš novcem drugih. Tvoje geslo glasi: „Zarađujem, trošim, stoga postojim..." Slabo si otporan na zadovoijstva koja donosi novac.

Može biti reč o korisnim kupovinama, no češće su to neke raskošne, i pomalo nepotrebne nabavke. A pošto si pun energije i entuzijazma, nećeš oklevati da se upustiš u pustolovinu - kao tragači za zlatom - ukoliko se na horizontu ukaže neka brza i obilna dobit. Ne voliš špekulacije i finansijske programe. Čim treba da očekuješ kamate, novac ti postaje dosadan. Za tebe se istinsko bogaistvo ne sastoji u posedovanju, već u mogućnosti da raspodeliš svoje dobiti, a ako ih prikupi onaj koji te sledi, osećaš se srećnim...

Tvoje slobodno vreme

Imaš veoma mnogo, često pogrešno usmerene, energije; imaš potrebu da se krećeš, da „bukneš" i izliješ se, da sukobljavaš svoje snage sa snagama drugih, da dokazuješ sebi, i svetu, da si junak, pobedilac. Dakle, više voliš razonode kontakata i „snage", nego one mirne, društvene igre i dijaloge, koji mogu biti prijateljski, ali su tebi previše statični. Voliš borbene sportove: utakmice, boks mečeve, koride, konjičke trke... Voliš da budeš najjači, da uvek pobeduješ, ne zbog koristi - već zbog zadovoljstva borbe, zbog radosti koju ti pruža sukob, trošenje energije, i osećanje fizičke nadmoći.

Dugo bavljenje jednim sportom, kod tebe može da preraste u profesiju. Kada te posebno privuče neki sport, predaćeš se potpuno, težeći savršenstvu profesionalaca. Dopadaju ti se i kolektivne razonode, ali samo među prijateljima. Privlače te prirodna zadovoljstva, koja jedino zahtevaju primenu snage, i drago ti je da se tvoji napori priznaju i pohvale.

Kao igrač, ili navijač, uvek ćeš biti uz šampione. Tvoje slobodno vreme ne koristiš za opuštanje ili sanjarenje, već da učestvuješ u energičnim zabavama, koje će hraniti tvoje telo i duh. S druge strane, ovo je zamka, koje treba da se čuvaš, ukoliko želiš da izbegneš iscrpljenost i prerano starenje. Ako slučajno ne možeš aktivno da učestvuješ u svom omiljenom sportu, bićeš oličenje navijača. Podržavaćeš i diviti se, ali i negodovati, vikanjem i gestovima. Ne zanimaju te sportovi u zatvorenim prostorijama, već sunce i vazduh, veliki stadion, aplauzi...

_________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu