Astečka astrologija - Orao - Nebeski Kralj

Ići dole

Astečka astrologija - Orao - Nebeski Kralj

Počalji od Tornado taj 2011-01-02, 06:16Orao je Krilato Sunce koje daje magijsku snagu onome ko nosi njegovo perje.
Zato su astečki carevi, da bi se natopili energijom Sunca i zemlje, ukrašavali svoje prestolje orlovim perjem. Ovaj ornament dodiruje se sa krznom jaguara. njegovog brata božanske krvi.
Kada se treba suočiti sa neprijateljem, vitezovi-orlovi i vitezovi-jaguari napreduju zajedno. Nakon boja, oni su ti koji nude srce pobeđenih ratnika sunčevom orlu.

A žrtvovani ljudi se osećaju srećnim što će nahraniti Sunce...
Zaštitnička ptica, iscelitelj, ali večiti osvajač. Orao bdi... Daje ljudskim bićima magične lekove za sve njihove boljke. Kaže se da jedno njegovo pero stavljeno iznad bolesnikove glave ubrzava lečenje. Ali, na prvom mestu, orao poseduje moć podmlađivanja. Daje novu mladost onima koji prihvataju njegovo učiteljevanje. Istina je da orao predstavlja brzinu, hitrinu reakcije, životvornu, slobodnu, direktnu snagu...

On je nedosežna pobeda, neumoljiva, opasna. Iako prezire banalnosti - tu se podrazumeva ono zemaljsko, ljudsko, veličanstven je u svom ponosu. Jedino želi da bude pobednik, onaj koji opseda i prisiljava, makar po cenu krvi. Njegov duh teži osvajanju, ogromnoj sreći da bude prvi, jedini koji se uspinje tako visoko, i koji svakim zamahom krila čini to sve bolje, premda svestan mogućnosti pada.

Orao teži ka nebu, oslobađa se svoje težine putem agresivnih napora protiv samog sebe. Kakva hrabrost i neustrašivost! Peti se uvek, najviše što se može, da bi uzeo bogove za svedoke svoje hrabrosti; nikada ne odustati od potraga za vazduhom, biti blizu groma, da bi mu svoja dela stavio pred stopala.

Orao je večito nezadovoljan svojim stvaralačkim oduševljenjem. Ponekad, čak neuračunljiv. Poput divlje svinje bačena ka nebu, on svaki put zamišlja da će zauvek pobeći od gravitacije Zemlje...

Karakter
Priznaju te zbog tvoje raskošne vitalnosti i oduševljenja, s kojim se upuštaš u svakojake pustolovine. Ali, ti nisi pustolov u negativnom smislu, već nešto kao šampion ili heroj. U žurbi za životom, svoje emocije odmah pretvaraš u žive, pomalo grozničave, uvek vatrene reakcije, nemajući vremena da ih podržiš razložnim razmišljanjem.

Poznat si po svojim ekscentričnostima, koje ne mogu a da ne budu primećene; to te oduševljava... Kao što ispoljavaš svoje zadovoljstvo gestovima i rečima, isto tako burno izražavaš i svoju ljutnju. Ne možeš da prikriješ stanje svoje duše ili srca, jer tvoje lice je kao otvorena knjiga.

Brzo prelaziš sa ideje na ostvarenje, i nikada ne gubiš vreme zagledajući jedno osećanje ili mišljenje. Tvoje ljubavno geslo je: „Volim, dakle, oženiću se..." Naravno, kasnije možeš da promeniš i raspoloženje i partnerku, i da učiniš suprotno od onoga što si mislio prethodnog trenutka. Ali, ove brze promene ne ugrožavaju tvoju zavodljivost. Kada te dobro upoznaju, dovoljno je dopustiti da prođe prvi entuzijazam, i sačekati ostale.

Ti si borben, instinktivan i realizator, ali sklon si da previše ubrzavaš ritam, ne bi li što brže dovršio ono što si započeo. Stoga, čini se da tebe ne zanimaju ciljevi, događaji ili osećanja, već akcije radi, što te uvek gura napred. Imaš snažnu intuiciju, ali je uvek ne slušaš, jer te tvoj optimizam navodi da previdiš poruke mudrosti.
I, kao što slušaš trenutne podsticaje, ne tražeći i ne slušajući savete mudrih osoba, ti jedino slediš svoje trenutne strasti i emocije. Nepotrebno je stoga, reći da nisi disciplinovan, da ne voliš da ti daju naredenja, da su tvoje srdžbe spektakulame i da je bolje ne suprostavljati se tebi. Moglo bi se reći, da te ova svojstva čine nedruštvenim, ali i to ne bi odgovaralo istini. Ti si uzorno iskren i spontan.

Ova ekspanzija tvoga duha i srca, čine od tebe optimističku, vibrirajuću osobu, koja osvaja simpatije svih, i koja je popularna zbog svoje širokogrudnosti i raspoloživosti. Stoga, nije potrebno tražiti od tebe nežnost, delikatnost ili sažaljenje. Pošto želiš da nađeš sreću, i očekuješ da ćeš je dati onima koji te slede, ne dopuštaš nijednu slabost. Voliš da živiš, i ma koliko da si ratnik, nisi zbog toga ništa manji epikurejac. Voliš tople, prijateljske skupove, pune života, smeha i radosti. Obožavaš da si u pokretu, da se izlažeš rizicima, da zauzimaš prostor i vreme, te da bi sebi i drugima pokazao i dokazao svoju posesivnost.


Ponekad ti se može zameriti da previše govoriš, da si tašt, uvek spreman da se spektakularno razjariš, i da praviš buku iz čiste ljubavi prema njenim auditivnim vibracijama. Uprkos ovim oslobađanjima energije, ti si uravnotežen. Ova sklonost ka harmoniji je jedna od tvojih najboljih crta, jer ti omogućava da izbegneš komplikacije do kojih dolazi zbog tvog neumemog ponašanja, i pomaže ti da harmonično uskladiš svoju želju za akcijom, komunikacijom i srećom. Nisi podložan depresijama, melanholiji ili nostalgiji.

Sem toga, gledaš s ironijom punom praštanja na one paćenike, uronjene u melahholična raspoloženja. Svestan si svoje vrednosti, svoje fizičke i psihičke snage i ne oklevaš da se posvetiš svojim prijateljima. To radiš pomalo nezgrapno i grubo; imaš dobre namere ali ti nedostaje takta...


Verujući da činiš dobro - ponekad s razlogom - često preuzimaš inicijative, koje se ispostavljaju nepovoljne za one, kojima su bili namenjeni rezultati tvojih aktivnosti. Tvoj entuzijazam je često otkrovljenje za one, koji su manje nepostojani od tebe. Ipak, na njima je da kasnije razmištiaju o rezultatu tvojih inicijativa, ili da ih svedu na pravu meru. Pošto si sav vatra, jedino se takav i možeš voleti. Beskorisno je pokušati promeniti te, čak ni u detalju, jer bi onda izgubio čistotu. Gledajući te kako živiš, silovit, osvajač, dok trošiš svoju vitalnost u impulsivnim delima, oseća se da si sposoban da ostvariš sve svoje snove o pobedi. Dakle, može se reći da je tvoja ličnost pod okriljem tvog libida.

Ova reč definiše tvoje životne energije, duboke, plodne, koje se naročito ispoljavaju u seksualnom iskazivanju. Ali, ove energije koje te podstiču i nose, daju ti i nagone za dominacijom, koji mogu zavesti tvoju svest. Odatle proističe izvestan element dominacije, koji, istina, zadovoljavaš kontrolom svoje egzaltacije, naročito onda kada ti se ona čini preteranom. Tvoj trijumf nad preprekama nikada ne dolazi u pitanje. Ipak, uvek si na granici neukrotivog!

Svestan si da ti preti poraz ukoliko se opustiš, i to opuštanje je opasno za tvoju ravnotežu, budući da toliko želiš da „činiš", da toliko težiš da postaneš „gazda". Od tolike želje da budeš jedini šef, možeš se pretvoriti u ambicioznog čoveka i fanatika, možda čak i tiranina. Ali, tvoja velika početna energija, koja ti daje nesalomljivo poverenje u samoga sebe, i osećanje da potpuno vladaš svojim sredstvima, čudesna je osnova za uspeh. Od tolikih promena unutar samog sebe, preobražavaš se u svoju najplemenitiju pobedu!

Tvoj osećaj da poseduješ beskrajnu snagu, dozvoljava ti dominaciju na mnogim poljima: materijalnom, osećajnom i ljubavnom, čak i erotskom...
Idealno bi bilo kada bi tvoje težnje i moći mogle da se filtriraju minimum logike i maksimum tolerancije, kako ne bi opasno skrenuo s puta. Kao ekvilibrista, čiji hod po konopcu izgleda besmislen onima koji posmatraju, ti osećaš da si obavezan da stalno biraš između života punog zadovoljstva i uzbudenja, ali i opasnosti, i jednog mirnijeg, ali i praznijeg života...

_________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu