Horoskop Mesečevog čvora

Ići dole

Horoskop Mesečevog čvora

Počalji od Tornado taj 2011-01-02, 07:27

Kada čovek otpočne polako da pregleda svoje odeljke senki i da tamo opaža kontraste, tek tada on postaje zaista potpun čovek. Kvaliteti senke sreću se samo u dubinskoj psihologiji. U ovom prostoru senke nalaze se svi tajni pokreti (osećanja) čoveka, za koje se još ne zauzima. Ali nas oni uprkos tome određuju, samo većinom ne navraćaju svesno u našu ličnost, već se pojavljuju kao reakcija naših nesvesnih projekcija. Oni stupaju spolja u naš život kao situacije, kao objekti, kao osobe. Izgleda da postoji neka vrsta magnetske funkcije, koja od tajnih želja, koje mi potiskujemo, pravi magnet za situacije, pogodnosti i ljude, koji nas tome privode. Mi osećamo kao da to dolazi spolja i da to ne pripada nama i s toga to možemo i da ne upotrebljavamo.

Ovaj horoskop se može razmatrati i sa stanovišta karme u kojoj se računa sa reinkarnacijom kao lancem uzročnosti. Prema učenju o reinkarnaciji ovaj osnovni izgled, koji je već od pre tu, čovek je stvorio u ranijim životima. Stoga mora da se suoči sa nekom situacijom, u kojoj mora da snosi posledice sopstvenih postupaka u ranijim životima. Kako nastaje horoskop Mesečevog čvora Silazak u dubine donjeg sveta, u nesvesno svakog pojedinačno, činimo jednim tehničkim korakom. Linija Mesečevih čvorova ima veze sa sopstvenim Mesečevim sistemom, i ona nam u načelu govori nešto o našoj unutrašnjoj prošlosti.

Tehnički rečeno, horoskop Mesečevog čvora je zapravo sistem kuća koji je svojstven Mesečevoj putanji. Mesečeva putanja ima kao centar Zemlju; Mesec obiđe oko Zemlje za 28 dana i mi možemo polazeći od linije čvorova (koja vezuje uzlazni i silazni Mesečev čvor) da načinimo podelu od 30 stepeni. Delimo putanju Meseca gledano sa Zemlje na delove od po 30 stepeni i primenjujemo to unutar horoskopa. Propisujemo krug kroz čvorišta, markirajući početak i kraj. Kod putanje Sunca tačka proleća, Ovan, je ta koja obeležava početak, a znak Ribe čini kraj zodijaka. Kod kružnog sistema kuća uzimamo kao početak Ascendent, to je tačka preseka istočnog horizonta i zodijaka, dakle i to je stecište.

U horoskopu Mesečevog čvora uzimamo uzlazni Mesečev čvor kao početak, koji je sa linijom Mesečevih čvorova analogan liniji Ascendent-Descendent, koja predstavlja horizont. Tako, uzlazni Mesečev čvor, koji mi ucrtavamo je odgovarajuća tačka uspona, on je Ascendent horoskopa Mesečevog čvora, dok je silazni Mesečev čvor Descendent. Ali sada moramo da uzmemo u razmatranje da sistem čvorova Meseca teče unazad, i mi moramo da sledimo ovo kretanje. To sve obrće. Sistem kuća Mesečevog čvora teče nasuprot zodijaku, u smeru kazaljki na satu, ne u kosmičkom smislu okretanja kao u osnovnom horoskopu, i kuće imaju tačno 30 stepeni. Praktično je, kada bi se horoskop Mesečevog čvora crtao tako da je tok kuća isti kao i u osnovnom horoskopu, a zodijak u obrnutom smeru. Tako nam je lakše kada s tim radimo.

Još jedan dalji odnos je važan: mi ulazimo preko sistema čvorova u ove donje dimenzije. Sistem čvorova je naš pristup ovoj oblasti senki. Od sistema kuća u osnovnom horoskopu koristimo u sistemu kuća Mesečevog čvora jedino Ascendent, jer on nagoveštava povratak u gornji svet. Ascendent horoskopa Mesečevog čvora postaje Mesečev čvor u osnovnom horoskopu. Mi ucrtavamo i aspekte, koji na njih padaju, jer sada aspekti prema Mesečevom čvoru postaju važni, jer oni predstavljaju vezu sa gornjim svetom. Obrnuto su ucrtani i aspekti na Mesečevom čvoru u radiksu, jer su oni važni za naše napredovanje. Ascendent u horoskopu Mesečevog čvora je prilazni put do naše današnje sadašnjosti ili kapak iz podruma, koji nas iz projekcije prošlosti našeg horoskopa Mesečevog čvora vodi na gore. Ovo moramo da sačuvamo, inače se gubimo i ne znamo više kako da se vratimo. Radiks aspekti, koje ima radiks Mesečev čvor, prema tome otpadaju, i time se menja slika aspekata.

_________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu