Era Vodolije će promeniti svet

Ići dole

Era Vodolije će promeniti svet

Počalji od Tornado taj 2011-01-03, 03:33Postoje različita mišljenja o tome kada je nastupila era Vodolije. Po nekima, to se desilo otkrićem planete Uran 1781, posle čega je čovečanstvo nesvesno počelo da živi u skladu sa simbolikom znaka Vodolije kojim ova planeta vlada.

Drugi, pak tvrde da se to desilo velikim saborom planeta 1962. godine u znaku Vodolije, a treći, pak, zasnivaju mišljenje na računici astronoma, koji su ulazak naše planete u sazvežđe Riba locirali 150 godina pre Hrista pa prema tome računica početka ere Vodolije zapada u 2010. godinu.

Zbrka oko ovoga uveliko zbunjuje poštovaoce astrologije pa se malo pažnje poklanja suštinskoj simbolici i promenama koje ovo doba donosi.

Uran, vladar znaka Vodolije u astrologiji, vlada ljudskim mozgom, intelektom, velikim otkrićima, veštačkim tvorevinama, kompjuterima, robotima, eksplozijom. Osim toga, simboliše seksualne nastranosti, vanbračne zajednice, razvode, homoseksualnost i sve one vidove socijalnog ponašanja koje su suprotne opšteprihvaćenom modelu našeg vremena.

Da bismo osetili direktan uticaj ere Vodolije, moramo potražiti simboliku koja je naglašena svuda oko nas. Najupečatljiviji primer ovog dejstva je razvoj kompjuterske tehnologije u proteklih 20-tak godina. U rekordno kratkom periodu ovaj vodolijski izum promenio je razvojni tok naše civilizacije.

Egzaltiranost Merkura (svest, misao, reč) u znaku Vodolije proizveo je neviđeni bum u sferi komunikacije. Svedoci smo vrtoglavog razvoja brzine razmene informacija putem Interneta ili mobilne telefonije, kao i pojave novih vidova društvenih (Vodolija) zabava koje se odigravaju na, samo pre 15-ak godina, naučnofantastičan način. Sociolozi imaju pune ruke posla da objasne organizovane mreže kao što su fejsbuk, majspejs ili tviter.

S punim pravom neuropsihijatri apeluju na poguban uticaj novog načina života. Niko ne zna kako će se to odraziti na generacije koje tek dolaze. Ipak, tok kojim je čovečanstvo nesvesno krenulo je nezaustavljiv. Dostupnost informacijama, mogućnost lakog učenja, otuđenje i promena osnovnih ljudskih osobina, praktično je robotizacija širokih narodnih masa. Sve je to uvod u skoru ekspanziju velikih naučnih otkrića koja su tek pred nama i koja će tek promeniti svet.

S druge strane, izlaskom iz ere Riba, velike zakulisne radnje, zavere i civilizacijske prevare biće obelodanjene. Izlaskom Neptuna (zavera, tajna) iz znaka Vodolije 2012. godine čovečanstvo će se definitivno oprostiti sa zamućenim kolektivnim nesvesnim koje ga je pratilo proteklih 2.160 godina. Nastupa novo doba, zajedno sa svim svojim veštačkim tvorevinama koje će u potpunosti srušiti sisteme vrednosti koji su obeležili našu civilizaciju. Kao što je pojam "tranzicija" poguban za narod u državi koja pokušava da preuredi svoj sistem, tako je i prelazak iz jedne ere u drugu, nepojmljiv i svojevrsni je hendikep za savremenike koji su se u njoj zatekli.

_________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu