Novi satelit za širokopojasni pristup internetu za milione Evropljana

Ići dole

Novi satelit za širokopojasni pristup internetu za milione Evropljana

Počalji od Tornado taj 2011-01-09, 10:09IDEJA O VISOKOKVALITETNOM ŠIROKOPOJASNOM pristupu internetu za sve Evropljane je blizu ostvarenja. Drugi evropski satelit lansiran je u orbitu neposredno pred Novu godinu sa zadatkom da obezbedi širokopojasni pristup internetu korisnicima na nepristupačnim lokacijama.

Kako se procenjuje, 20 miliona Evropljana živi u ruralnim i planinskim predelima gde ne mogu dobiti kvalitetnu uslugu širokopojasnog pristupa internetu. Sateliti Ka-Sat imaju za cilj da izmene tu situaciju. Sateliti pokrivaju odabrane delove Evrope gde su najpovoljnije mogućnosti za pružanje usluge širokopojasnog pristupa internetu putem satelita.

Ka-Sat je lansiran iz Kazahstana, prati satelit Hylas i ima znatno veću nacionalnu pokrivenost. Ka-Sat može da opsluži dva miliona korisnika, dok Hylas može da opsluži 300.000 domaćinstava. S obzirom na potražnju, Eutelsat, vlasnik satelita, uveren je u isplativost poduhvata.

Ka-Sat je prvi Eutelsatov satelit isključivo namenjen internetu. Ostali sateliti namenjeni su emitovanju na hiljade TV kanala. Ka-Sat će početi da radi u drugom tromesečju ove godine.

_________________
Nije mi žao što kradu moje ideje, već ih oplakujem što nemaju svoje...

Nikola Tesla
avatar
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

http://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu