Modni saveti: Kako se pravilno obući u svakoj prilici?
3 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Modni saveti: Kako se pravilno obući u svakoj prilici?
Svima se može desiti da pogreše, čak i onima koji su spremni da sate i sate provedu listajući modne magazine, kako bi se informisali o aktuelnim modelima, bojama, kombinacijama... Jednostavno, možete napraviti modni „kiks" čak i ako u ormaru imati „must have" sezonske komade odeće, jer treba znati šta se nosi u kojoj prilici. Za čitateljke portala lepote i zdravlja, stilista Srđan Vekić, govori o modnom bontonu.
Dnevno odevanje:
Dnevno odevanje ima vremensku odrednicu koja traje od kasnog jutra do 18 h, a u zavisnosti od prilike i trenda sastoji se od kombinacija svih odevnih elemenata, uključujući i aksesoare. Bitno predznanje - prekratka i preduga odeća nisu dobri partneri za ovaj vremenski interval.
Večernje odevanje:
Bontonski posmatrano, vremenska odrednica je od 18 h. U odnosu na godine, trend i priliku pruža više mogućnosti. Ono što nije preporučljivo preko dana, sada je dozvoljeno: koktel haljine, efektne toalete (ramena, leđa i dekolte postaju središte pažnje). Ukoliko se teži trendovski - atraktivnom imidžu, na raspolaganju su džins, zanimljivi topovi, tunike i kratke haljine (što smo bliži ponoći), a sve to može biti dekorisano kamenjem i atraktivnim aksesoarom.
Šoping:
U današnje vreme šoping postaje globalna društvena aktivnost, koju karakterišemo odevanjem. Za to vam nije potreban autfit kao za modnu pistu, već jedna casual, udobna, ležerna i interesantna kombinacija, sa obućom koja omogućava neprekidno hodanje. Nije mudro nositi previše usku odeću i visoke potpetice, kao ni veštačke materijale. Imajte na umu gde ste krenuli, pa shodno tome odeću prilagodite sloju i mestima po kojima ćete se kretati.
Restoran:
Zavisno od tipa restorana, odevanje je za nijansu fleksibilnije. Doba dana je bitan faktor u odnosu na koji se planira odevanje. Prekratke i previše dekoltirane stvari nisu za restoran, baš kao ni šorts i teksas jakna (osim ako je u pitanju junk-food). Jednostavnost je zakon koji treba slediti. Neka vas ljudi iz vašeg okruženja primete po stilu, a ne po napadnoj odeći u maniru cirkuske igračice. Vaše prisustvo u restoranu ne bi smelo da izazove osećaj neprijatnosti kod ostalih gostiju.
Jutarnja kafa - van kuće:
Letnje jutro i devojke u haljinama svetlih i veselih boja, prozračnih i laganih materijala, čine neponovljiv prizor! Izbor jutarnje odeće treba da asocira na besprekornost, svežinu i čistoću. Ukoliko odeća ima kragne ili manžetne, one moraju biti savršeno čiste i ispeglane. Jutarnje odevanje zasniva se na stavu - jednostavnost odevanja je imperativ! Dakle, svila i saten nisu materijali koje treba nositi u ranim prepodnevnim časovima, ali pamuk, viskoza, kao i materijali protkani vunom jesu. Šire pantalone koje imaju pad, romantične haljine, kardigan u sivim tonovima (ovosezonski hit), ravne čizme, baletanke, velike naočare za sunce, diskretan aksesoar i sasvim malo mejkapa, osnovna su preporuka.
Izvor
Dnevno odevanje:
Dnevno odevanje ima vremensku odrednicu koja traje od kasnog jutra do 18 h, a u zavisnosti od prilike i trenda sastoji se od kombinacija svih odevnih elemenata, uključujući i aksesoare. Bitno predznanje - prekratka i preduga odeća nisu dobri partneri za ovaj vremenski interval.
Večernje odevanje:
Bontonski posmatrano, vremenska odrednica je od 18 h. U odnosu na godine, trend i priliku pruža više mogućnosti. Ono što nije preporučljivo preko dana, sada je dozvoljeno: koktel haljine, efektne toalete (ramena, leđa i dekolte postaju središte pažnje). Ukoliko se teži trendovski - atraktivnom imidžu, na raspolaganju su džins, zanimljivi topovi, tunike i kratke haljine (što smo bliži ponoći), a sve to može biti dekorisano kamenjem i atraktivnim aksesoarom.
Šoping:
U današnje vreme šoping postaje globalna društvena aktivnost, koju karakterišemo odevanjem. Za to vam nije potreban autfit kao za modnu pistu, već jedna casual, udobna, ležerna i interesantna kombinacija, sa obućom koja omogućava neprekidno hodanje. Nije mudro nositi previše usku odeću i visoke potpetice, kao ni veštačke materijale. Imajte na umu gde ste krenuli, pa shodno tome odeću prilagodite sloju i mestima po kojima ćete se kretati.
Restoran:
Zavisno od tipa restorana, odevanje je za nijansu fleksibilnije. Doba dana je bitan faktor u odnosu na koji se planira odevanje. Prekratke i previše dekoltirane stvari nisu za restoran, baš kao ni šorts i teksas jakna (osim ako je u pitanju junk-food). Jednostavnost je zakon koji treba slediti. Neka vas ljudi iz vašeg okruženja primete po stilu, a ne po napadnoj odeći u maniru cirkuske igračice. Vaše prisustvo u restoranu ne bi smelo da izazove osećaj neprijatnosti kod ostalih gostiju.
Jutarnja kafa - van kuće:
Letnje jutro i devojke u haljinama svetlih i veselih boja, prozračnih i laganih materijala, čine neponovljiv prizor! Izbor jutarnje odeće treba da asocira na besprekornost, svežinu i čistoću. Ukoliko odeća ima kragne ili manžetne, one moraju biti savršeno čiste i ispeglane. Jutarnje odevanje zasniva se na stavu - jednostavnost odevanja je imperativ! Dakle, svila i saten nisu materijali koje treba nositi u ranim prepodnevnim časovima, ali pamuk, viskoza, kao i materijali protkani vunom jesu. Šire pantalone koje imaju pad, romantične haljine, kardigan u sivim tonovima (ovosezonski hit), ravne čizme, baletanke, velike naočare za sunce, diskretan aksesoar i sasvim malo mejkapa, osnovna su preporuka.
Izvor
Poslednji izmenio Tornado dana 2010-10-24, 22:06, izmenjeno ukupno 1 puta
Re: Modni saveti: Kako se pravilno obući u svakoj prilici?
Ova prva kombinacija je moja svakodnevna varijanta!
Dita von Teese- Administratorka Dita
- Broj poruka : 6059
Datum upisa : 12.09.2010
I moja kad nisam u skoli.
Alex- Žena-Zmaj
- Broj poruka : 2387
Datum upisa : 07.09.2010
U tome mi je najudobnije..jedino sto ja nosim ugg cizme,i svetliju boju farmerica.Tamne ne volim.
meni onako odelce super stoji, samo ne nosim to često...
Bogami kad se preselis kod Mihe moraces da nosis odelca..pozdravi se sa trenerkama!
ee a stavrno baš elegantno stoji, nema šta...
dobije čovek odmah drugu dimenziju..
a zamisli kakav je tek ugođaj kad se skida to odelce..
i to onako energično..
Tornado..ja takve stvari ne zamisljam..ja ih gledam pred svojim ocima..
To cu da vidim kakav je osecaj !
Alex- Žena-Zmaj
- Broj poruka : 2387
Datum upisa : 07.09.2010
Dita von Teese ::Tornado..ja takve stvari ne zamisljam..ja ih gledam pred svojim ocima..
u izlogu??..
Postoji izlog gde se muskarci u zrelim godinama energicni skidaju????????Tornado ::
u izlogu??..
Gde je to da idem istog momenta????
uhh bre grofice ..gde ćeš, ti si žena pred udaju, kakvi te izlozi, i skidanje spopali..
To sto ti mislis da sam ja zena pred udaju,to je tvoj problem!
ee a pričali ja i MIha kako ćemo kod tebe na svadbu...
i koji poklon...
ja reko pa luster..to ne mož' nikad da promašimo..
Ne znam odakle vam ta suluda ideja da ja zelim da se udam????Ko jos zeli da se uda??????
pa mi to spremamo za svaki slučaj..
biraj..ili ćeš luster ili komplet piksli od 100 komada u različitim dezenima??..
Tornado..kod mene nista nije slucajno!
Dita von Teese ::Tornado..kod mene nista nije slucajno!
misliš, da je sve uslovljeno??...
Tornado..drago dete..nista na svetu nije slucajno..sve je namerno!Imaj to na umu uvek.
doktorka Pikslić, pa kako da shvatim ove vozove koji se ne zaustavljaju??...
da li su i oni namerni??..
Tornado..moram nesto da ti kazem..
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Kako da pravilno stavljate veštačke trepavice
» Gradovi s najviše džeparoša i saveti kako se odbraniti
» Mali saveti kako izabrati pravu boju za zidove
» Crvenoružičasta modni hit za 2011.
» Modni vrhunci 2010.
» Gradovi s najviše džeparoša i saveti kako se odbraniti