Zagrljeni čekali da umru
Strana 1 od 1
Zagrljeni čekali da umru
Krov bio o trske i lamperije, vatra se brzo širila
Plamen uzeo živote Lazara (3) i Kristine (2) u trošnoj kući u selu Aradac nedaleko od Zrenjanina- Najviše bih voleo da sam mogao da ih spasem, ali kasno sam stigao - započeo je svoju ispovest Đuro Tomović iz Aradca kod Zrenjanina, komšija porodice Stojković u kojoj je prekjuče stradalo dvoje dece u požaru.
Stajao sam na ulici i čekao da unesem drva u kuću kada sam čuo zapomaganje komšinice koja je vikala da je u susednoj kući izbio požar. Kada sam prišao kući ispred nje je stajala Lela (20), majka trogodišnjeg Lazara i dvogodišnje Kristine koja se hvatala za glavu i vikala da su joj unutra deca. Pitao sam je gde se tačno nalaze, a ona je rekla: “Ne znam, tu su negde” - nastavio je Tomović.
On se zatim pokrio mokrim ćebetom i razvalio ulazna vrata od kuće koja su bila zaključana. Međutim, kako je krov bio od trske i lamperije, vatra se brzo proširila i sprečila ga da uđe u kuću.
- Kada sam pokušao da uđem sve je bilo prepuno dima i ništa nisam video. Odmah zatim je pala greda i udarila me u glavu pa sam se povukao. Da sam znao da su se deca nalazila blizu prozora ušao bih kroz prozor i pokušao da ih spasim - rekao je Tomović.
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu