Američki policajac otkrio masovne grobnice Srba
Strana 1 od 1
Američki policajac otkrio masovne grobnice Srba
Sve je lažno pa i Kušnerove suze: Momčilo Trajković
Masovne grobnice Srba na Kosmetu lideru Srpskog pokreta otpora Momčilu Trajkoviću otkrio je jedan američki policajac. "Bio je ogorčen jer sam ništa nije mogao da uradi, a sve teme o pitanju zločina nad srpskom zajednicom, govorio je, ostavljane su po strani i niko o tome nije hteo javno da priča," izjavio je Trajković za "Politiku".
"Nakon odlaska šefa civilne misije UN Serđa de Mela, u nekoliko navrata sam se sretao sa Bernarom Kušnerom, koji je samo verbalno podržavao naše zahteve. U praksi nije ni mrdnuo prstom da nešto uradi.
Stravični zločini nad Srbima su se dešavali naočigled međunarodne zajednice, a Rada Trajković je kao lekar prva skrenula pažnju da ima indicija da se uzimaju organi kidnapovanih i otetih Srba.
U vreme Kušnera, dobio sam informaciju od jednog američkog policajca gde su masovne srpske grobnice, a on, čiji identitet ne želim da otkrijem, upravo zbog njegove bezbednosti, čak mi je otkrio da se nadomak Novog Brda drže zatočena dvojica srpskih auto-prevoznika iz Srbije.
Bio je ogorčen, jer sam ništa nije mogao da uradi, a sve teme o pitanju zločina nad srpskom zajednicom, govorio je, ostavljana su po strani i niko o tome nije hteo javno da priča," izjavio je Momčilo Trajković za "Politiku”.
Hans Hekerup
On je ispričao da je sa američkim policajcem pod okriljem noći, u strogoj tajnosti, tada, 2001. godine (u vreme kada je na čelo UNMIK-a bio Hans Hekerup), obišao masovne srpske grobnice u Dragodanu, u Prištini i selu Dulja kod Suve Reke.
"Tu su sahranjivani Srbi krajem 2000. i 2001. godine. O tome je morao da ima saznanja i Bernar Kušner", priča Trajković navodeći da je jednom u manastiru Gračanica Kušner plakao nakon što su Albanci pobacali cveće sa mesta na kojem je ubijen jedan srpski profesor.
"Sećam se, ostavio je utisak potresenog čoveka. Ali siguran sam bio i tada, ali i sada, da je to bila samo maska, jer Kušner ništa nije učinio, niti je pokušao da uradi kako bi rasvetlio mnoge zločine koji su se nad Srbima dogodili," dodaje Momčilo Trajković.
Similar topics
» Policajac ubio majku dvoje dece pa sebe
» Američki turisti poginuli u Egiptu
» Policajac ubio kuma iz nehata
» Kosorova se seli iz stana isteranih Srba
» Peticija za prava Srba izbeglih iz Hrvatske
» Američki turisti poginuli u Egiptu
» Policajac ubio kuma iz nehata
» Kosorova se seli iz stana isteranih Srba
» Peticija za prava Srba izbeglih iz Hrvatske
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma: