Vrištao sam što Maju nismo mogli da izvučemo iz Morave
Strana 1 od 1
Vrištao sam što Maju nismo mogli da izvučemo iz Morave
KRAGUJEVAC - Upali smo u reku, ja sam razbio staklo i isplivao. Video sam mog druga Maksu kako mi pruža ruku... Borio sam se za svaki udisaj jer me je hladnoća presekla. Uspeo sam da ga dohvatim i da se spasem. Izvukao me je na obalu. Maja, devojka sa kojom sam se zabavljao, ostala je dole, ispod vode. Vrištao sam, hteo da skočim, ali su mi se noge odsekle od hladnoće - izjavio je juče za “Blic” Davor Denčić iz postelje u kojoj se oporavlja posle nesreće u kojoj je stradalo troje mladih ljudi iz Kragujevca i Rekovca.
Davor Denčić
- Sedeo sam na mestu suvozača kada nas je Ivan Janićijević, kojeg nismo znali pre te večeri, povezao svojim automobilom na Zlatibor u neku vikendicu... On je bio za volanom. Maja je sedela pozadi. Pre toga smo bili u kafani kod mog oca, a onda smo krenuli dalje. Umesto da odemo na žurku u Kragujevcu, u poslednjem trenutku je neko predložio novi plan. Tada smo pošli na Zlatibor. Ne sećam se svega, ali znam da je automobil na pravom delu puta počeo da klizi i da smo u nešto udarili. Posle toga pamtim da smo plivali... Došla je policija, a mi smo sa obale govorili da ima još ljudi u reci - priča Davor Denčić.
Davor je u saobraćajnoj nesreći 45 minuta nakon ponoći u Parmencu kod Čačka zadobio povrede glave, ruku, kolena i grudnog koša... Imao je sreću da mu drug Marko Maksić, koji je prvi isplivao na obalu, doda ruku.
On ga je i izvukao i spasao mu život. Maksićev najbolji drug Nemanja Antonijević nije imao sreće da se spase. Njegovo telo, kao i telo vozača Ivana Janićijevića pronašli su ronioci sutradan. Ostali su u grmlju, na mestu gde je Zapadna Morava duboka oko pet metara.
Maja Marković je nađena u automobilu i sumnja se da je nakon sletanja sa kolovoza i udarca u drvo poginula na licu mesta.
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu