Nožem izbo oca na Badnje veče
Strana 1 od 1
Nožem izbo oca na Badnje veče
Darka Petrovića (58) iz Beograda udarcem nožem u grudi ubio je njegov sin Dalibor (26) u četvrtak oko 19.30 sati u njihovoj porodičnoj kući u podavalskom naselju Ripanj kod Beograda. Nakon ubistva Dalibor nije bežao, pa ga je policija uhapsila na mestu zločina, gde je pronašla i oružje kojim je sin presudio ocu.
Majka pokojnog Darka Petrovića saznala je na Božić za sinovljevu smrt
Budimka Ristić, sestra ubijenog Darka, kaže da su njih dvojica često imali običaj da popiju po koju čašicu više, nakon čega bi se veče uvek završavalo žučnim raspravama, a neretko i tučom. Ni Badnji dan nije bio izuzetak.
- Darko je živeo sa suprugom i sinom Daliborom. Međutim, to veče su ostali sami kod kuće. Njegova žena je otišla kod ćerke u goste. Pre tragedije sam ih posetila da vidim šta rade i primetila sam da su već tada bili pijani. To je za njih bilo uobičajeno, pošto su noći uglavnom provodili uz alkohol. Zato nisam ni slutila da će se ovako nešto dogoditi - kaže Budimka, koja ih je nakon toga napustila i otišla svojoj kući.
Darko Petrović
Nekoliko sati kasnije Darkova sestra se vratila u dom Petrovića, ali je već po izlasku iz automobila shvatila da se dogodilo nešto strašno. Dok su joj suze navirale na oči, objašnjavala je šta se dogodilo.
- Videla sam svog bratanca Dalibora kako stoji na terasi i kuka. Dok sam mu prilazila, on mi je rekao: „Eto, gotovo je. Ubio sam ga“ - prisećala se Budimka.
U hodniku bratovljeve kuće, pored ulaznih vrata, zatekla je Darkovo telo u lokvi krvi. Kraj njega se nalazio i kuhinjski nož kojim je, kako je novinarima „Blica“ rekla Budimka, Dalibor oca ubo u srce.
Ne želim da pravdam Dalibora, ali mom bratancu nije bilo lako da živi sa Darkom. Znam da bi o pokojniku trebalo da se priča samo najlepše, ali ne mogu da grešim dušu. Iako mi je brat, Darko je često tukao i maltretirao Dalibora, pogotovo kada popije, što je veoma često činio. Udarao ga je iako je Dalibor fizički bio mnogo slabiji i niži od njega. Zbog problema sa grudima moj bratanac nije mogao čak ni vojsku da služi - objašnjava Budimka.
Istog mišljenja je i komšija, koji je ipak želeo da ostane anoniman. On je za „Blic“ rekao da je Darko bio lečeni alkoholičar, dok je Dalibor osoba koja je blago ometena u razvoju.
- Oni nisu ništa radili u životu. Povremeno bi obavljali neke poslove. Darko se lečio od alkohola, ali to nije pomoglo, pošto se opijao svako veče. Osim toga, uzimao je i mnogo lekova. Darko je bio veoma preke naravi, pa se veoma često dešavalo da se posvađa sa Daliborom. Mnogo puta je policija dolazila da ih smiruje. Njihove svađe su bile poznate u selu i svi su znali šta se dešava kada se napiju. Međutim, niko nije očekivao ovakvu tragediju - rekao je za naš list meštanin Ripnja koji nije želeo da mu se ime objavi u novinama.
U domaćinstvu porodice Petrović o tragediji koja se dogodila na Badnje veče juče su samo svedočili bledi tragovi krvave mrlje pored ulaznih vrata. Nadomak nje nalazio se lavor s vodom i krpa kojima je Budimka pokušala da ukloni tragove ovog nemilog događaja. Kako je rekla, biće im veoma teško da nastave život.
- Ne znam kako ćemo dalje. Darkova supruga je u veoma teškom stanju i dali smo joj lekove da se smiri. Za jedno veče izgubila je i muža i sina. Ne znam kako će moći da smognu snage da žive u ovoj kući kada znaju da se u njoj dogodila tragedija - skrhano je rekla Budimka Ristić.
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu