Bez ograničenja
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dva antivirusa istovremeno moze ili ne??...

Ići dole

Dva antivirusa istovremeno moze ili ne??... Empty Dva antivirusa istovremeno moze ili ne??...

Počalji od Tornado 2010-09-26, 01:13

PITANJE:

Da li je iko od vas instalirao dva antivirusa na kompjuteru a da se nisu medjusobno klali za resurse. Pitam jer sumnjam da jedan antivirus moze da odrzi sistem cistim od virusa. Logika kaze da nema savrsenog softvera.
-----

ODGOVOR:

Čak i ako instaliraš dva neka ti ne budu uključeni u isto vreme,dakle drugi AV uključuj samo onda kada želiš da skeniraš sistem (pri tom naravno isključi prvi).

Dva antivirusa u isto vreme su smrt za komp,najkraće rečeno,da sada ne ulazimo u detalje.
Ja ti ne bih preporucio da imas antivirusa u kompu...

E sad ako bas hoces mozes da uradis recimo kao sto mi je boki71 objasnio...
A to je:
Ako imas recimo ESET mozes da imas i Aviru (jer se njih dvoje trpe) ali da su ti aktivna samo kad skidas neki sumnjiv fajl...A kad ne skidas onda ti bude ugasen tj. radi ti u pozadini...
-------

Ja konkretno imam dva antivirusa u racunaru...koja se u sustini provereno trpe,Nod 4 Smart Secyrity(primarni) i Aviru(sekundarni)....Mnogi kazu netreba ,nemoze,nije dobro a moje iskustvo govori suprotno...Naleteo samdo sada na tone virusa sto downloadujuci za svoje potrebe a jos i vise proveravajuci prijavljene postove od strane korisnika da su zarazeni virusom...Dakle svesno isao u rizik i downloadovao viruse..Sistem sam zadnji put obarao oktobra 2008 godine.....To nesto ipak govori koliko je to korisno imati ili ne.....
Ipak da se razumemo nisu oba aktivna istovremeno...Dakle Nod je non stop aktivan a Avira ugasena i palim je iskljucivo kada skidam sunjive crackove,patchove....i radim joj redovno updejt...Avira je jako osetljiv antivirusni program i mislim da nijedan nece iskeniratitako dobro registar kao ona....Ovo kazem iz iskustva jer me je spasla vise puta...Medjutim ima manu sto reaguje isuvise cesto i na ono sto jeste virus i ono sto u sustini i nije virus....usta se uverim skeniranjem na virustotal sajtu sa 40 drugih antivirusnih programa....Nod je konstantno i standardno dobar i sa redovnim updejtom smatram ga u bolje antiviruse.....

Tornado
Tornado
Admin
Admin

Broj poruka : 13254
Datum upisa : 04.09.2010

https://nisam-tu.4umer.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu